Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Η ημέρα κρίσης... αναβλήθηκε
Ο Νοτιάς έχασε την πτήση και το ραντεβού με τον Κοζώνη
Όλα τα έχουμε δει φέτος στην ΑΕΚ, αλλά το να χάνει την πτήση για Φλόριντα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Νίκος Νοτιάς και έτσι να αναβάλλεται το «ιστορικό» ραντεβού με τον Χαράλαμπο Κοζώνη για την οριστικοποίηση της συνεργασίας τους πάει πολύ. Έτσι, η πιο σημαντική ημέρα για την μεταβίβαση των μετοχών της ΑΕΚ... μετατέθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες η..........
συνάντηση των δύο ανδρών θα γίνει το Σαββατοκύριακο, εκτός και αν συμβεί κάτι καινούργιο.
Πάντως, τα δεδομένα για την... προσεχή συνάντηση των δύο ανδρών είναι λίγο - πολύ γνωστά. Ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» θα περιμένει να δει από τον Κοζώνη την εγγυητική τραπέζης που θα καλύπτει τα 29 εκ. ευρώ που ο ίδιος δεσμεύτηκε να βάλει άμεσα στην ομάδα και αμέσως μετά θα υπογράψουν το σχετικό προσύμφωνο.
Ακολούθως θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις και θα ξεκινήσει επίσημα ο έλεγχος στα βιβλία της ΠΑΕ, από τους ορκωτούς λογιστές.
Το όλο θέμα μοιάζει τυπικό εν μέρει, καθώς η συμφωνία έχει έρθει μέρες τώρα, ωστόσο δεν είναι και τόσο. Κι αυτό γιατί αρχικά ο Νοτιάς θα πάρει για πρώτη φορά και επίσημα στα χέρια του εγγυήσεις για το ποιόν του Κοζώνη, ενώ εκτός αυτού θα συζητηθεί και το θέμα της άμεσης ταμειακής διευκόλυνσης της ΠΑΕ, από τη στιγμή που οι τωρινοί μέτοχοι δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν ούτε σεντ παραπάνω στην ομάδα.
Και όλα αυτά μόλις λίγες πριν λήξει η διορία των παικτών για μαζική αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Από την πλευρά του Νίκου Νοτιά πάντως, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βάλει αυτός κάποια χρήματα στην ΠΑΕ για να αποφευχθούν τα... χειρότερα (τα κάτι λιγότερο από 190.000 ευρώ των εσόδων από το ματς με την Έβερτον, δεν φτάνουν ούτε για... «ζήτω»). Ωστόσο κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο αν στραβώσει κάτι την τελευταία στιγμή και η υπόθεση με τον Κοζώνη δεν προχωρήσει.
Και αυτό γιατί θα ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος προσφυγής από πρωτοκλασάτα ονόματα της ομάδας που θα αποφέρουν στην εταιρία ακόμα μεγαλύτερη ζημιά. Σάχα, Σκόκο, Αραούχο, Μπλάνκο, είναι αυτοί που «καίνε» για την Ένωση, καθώς οι υπόλοιποι είτε έχουν μικρότερες απολαβές, είτε έχουν τη διάθεση να κάνουν ακόμα μεγαλύτερη υπομονή, αναμένοντας καλύτερες μέρες.
Χέρτα για Μαϊστόροβιτς
Την ίδια ώρα, τα σενάρια για αποχωρήσεις παικτών δίνουν και παίρνουν. Η Χέρτα βρέθηκε -δια αντιπροσώπου της- στο ΟΑΚΑ και την Τετάρτη για χάρη του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, για τον οποίο ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Μίχαελ Πρέετς, με δηλώσεις του στο περιοδικό «Kicker», αποκάλυψε ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις.
Από την ΑΕΚ βέβαια αυτό δεν επιβεβαιώνεται, ωστόσο οι Γερμανοί επιμένουν για τον δανεισμό -σε πρώτο λόγο- του σουηδού, αλλά και την αγορά εφόσον η Χέρτα προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League, κάτι που θα της αποφέρει περισσότερα έσοδα.