Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΟ

Παρά την ήττα από τη «Γαλατά»
Ευχαριστημένος από την προσπάθεια ο Τεν Κάτε, θέλει νίκη επί της Ντιναμό
Παρά την απογοήτευση από την ήττα, ο Χενκ Τεν Κάτε δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του στο άτυχο για αυτούς ματς με τη Γαλατάσαραϊ. Ο Ολλανδός προπονητής ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θα αγωνισθεί για τη νίκη απέναντι στη Ντιναμό αλλά προειδοποίησε ότι προέχη ο... Ατρόμητος.
«Η Γαλατάσαραϊ μπορεί να είχε την κατοχή, αλλά δεν μας δημιούργησε πολλούς κινδύνους, καθώς ελέγχαμε το ματς. Προσπαθήσαμε να απειλήσουμε στην κόντρα, είχαμε κάποιες καλές ευκαιρίες και στο πρώτο ημίχρονο, όταν όμως δέχεσαι αυτογκόλ δεν μπορείς να .........
κάνεις πολλά. Παρόλα αυτά ήταν καλή η αντίδραση μας, ελέγχαμε το ματς στα τελευταία 25 λεπτά και είχαμε δυο καλές φάσεις με τον Τζιμπρίλ (σ.σ.: Σισέ) και τον Νίνη.
» Συνεπώς, είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, αλλά συνολικά ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου» είπε για το ματς ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.
Για το εάν έχουν επηρεάσει την ομάδα τα σερί αρνητικά αποτελέσματα, είπε:
«Δεν ανησυχώ, το κακό είναι να αφήσεις να σε επηρεάσουν αυτά, και να σε πείσουν ότι θα συνεχιστεί αυτό. Δημιουργούμε φάσεις για γκολ και τα γκολ θα έρθουν. Είμαστε και άτυχοι, ιδίως ο Σισέ, αλλά έτσι είναι οι επιθετικοί. Βάζουν ένα γκολ και μετά παίρνουν τα πάνω τους».
Για το ματς με την Ντιναμό, είπε:
«Δεν θα πάμε για τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά για τη νίκη. Έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης και θα προκριθούμε. Το ματς είναι σε δύο εβδομάδες, έχουμε τώρα δυο σημαντικά ματς για το πρωτάθλημα. Ο αγώνας με την Ντιναμό είναι μακριά, κοιτάμε το ματς με τον Ατρόμητο».
Τέλος, για τις αλλαγές που έκανε, είπε:
«Κατ' αρχάς, ο Γιούρκας δεν μπορούσε να παίξει, έτσι με την απουσία του ο Βύντρα πήγε δεξιά και αλλάξαμε το κέντρο της άμυνας. Αποφάσισα να ξεκουράσω τον Σπυρόπουλο, γιατί ακολουθούν δύσκολα ματς. Στον αγώνα με τον Ατρόμητο την Κυριακή επιστρέφουμε στα φυσιολογικά. Οι Βύντρα με τον Καντέ ήταν πολύ καλοί».
«Να σηκώσουμε κεφάλι»
Ο Σωτήρης Νίνης τόνισε πως ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και παρά την κακή του ψυχολογία πρέπει να σηκώσει κεφάλι. Αναφερόμενος στην ανατροπή του είπε ότι δεν ήταν πέναλτι.
«Ήταν ένα άτυχο αποτέλεσμα. Δεν θέλαμε να δείξουμε αυτή την εικόνα, ειδικά στο α' μέρος. Πιστεύω πως κρίθηκε στο ότι η Γαλατά είχε περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας» είπε αρχικά ο Νίνης.
Αναφερόμενος στο ότι δεν καταφέρνει ο Παναθηναϊκός να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του, είπε:
«Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας και είναι κάτι που πρέπει να το διορθώσουμε. Όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα ελαττώματα που έχουμε».
Αναφερόμενος στον τομέα ψυχολογία μετά και το τρίτο διαδοχικό αρνητικό αποτέλεσμα, δήλωσε:
«Δεν έχουμε την καλύτερη ψυχολογία αλλά γι' αυτό είμαστε μεγάλη ομάδα και πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι, αρχής γενομένης από την Κυριακή».
Σε ό,τι αφορά το τελευταίο παιχνίδι με την Ντιναμό Βουκουρεστίου, είπε:
«Μόνο τη νίκη θα κυνηγήσουμε κόντρα στην Ντιναμό. Ξέρουμε πως θα σηκώσουμε κεφάλι».
Αναφερόμενος στην φάση που ανατρέπεται στην περιοχή, τόνισε:
«Ακουμπάει την μπάλα ο αντίπαλος, δεν πρόλαβα να πάρω την σωστή θέση και δεν νομίζω πως ήταν πέναλτι».
Τη νίκη - πρόκριση θα κυνηγήσει πλέον ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ με την Ντιναμό Βουκουρεστίου, όπως είπε ο Κώστας Κατσουράνης, μετά το ματς με τη Γαλατάσαραϊ.
Όσον αφορά στο ματς με τους Τούρκους, ο «Κατσούρ» είπε ότι «ήταν καθοριστικό το γκολ που δεχτήκαμε».
 «Νομίζω οτι ήταν καθοριστικό το γκολ που δεχτήκαμε μετά από μια καραμπόλα. Μετά προσπαθήσαμε για το γκολ, κάναμε ευκαιρίες, ιδίως στη φάση του Νίνη. Κάναμε κάποιες φάσεις, δεν τα καταφέραμε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο» είπε για τον αγώνα ο Κατσουράνης.
Για τον αγώνα με την Ντιναμό στο ΟΑΚΑ, ανέφερε:
«Έχουμε ένα ματς στην έδρα μας, όπου πάμε για δυο αποτελέσματα και θα πάρουμε τη νίκη. Για τη νίκη θα παίξουμε».
Για το εάν θα επηρεάσει την ομάδα οι τρεις σερί ήττες, σχολίασε:
«Περιμένουμε το άλλο ματς για να κερδίσουμε και να πάρουμε πάλι το πάνω μας και να συνεχίσουμε. Τα τρία αρνητικά αποτελέσματα δεν χαλάνε τη μέχρι τώρα καλή μας εικόνα. Στόχος μας είναι η νίκη με τον Ατρόμητο και να συνεχίσουμε έτσι».
Τέλος, για τη φάση του Νίνη και αν έπρεπε να δοθεί πέναλτι, είπε:
«Δεν μπορώ να μιλήσω γι` αυτό, αλλά δεν μου φάνηκε πέναλτι».