Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ν.Α.Σ.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ   
Σοφία Ντούρου  Noμαρχιακή  Σύμβουλος

Η θέση μας στο  Ν.Σ  για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη «νέα γρίπη» στα σχολεία του νομού.

Η "νέα γρίπη", βρίσκει τη μαθητική κοινότητα απροετοίμαστη και  εκτεθειμένη σε μεγάλο κίνδυνο!
Πανελλαδικά υπάρχουν εκατοντάδες κλειστά σχολεία και τμήματα, και καθημερινά προστίθενται κι άλλα. Αρκετά  είναι επίσης τα κλειστά σχολεία και τμήματα στο νομό. Η κυβέρνηση μένει στα  μέτρα "βιτρίνας" και τα εκπαιδευτικά προγράμματα τηλεόρασης. Η ενημέρωση δεν αρκεί, αν δε συνοδεύεται από μέτρα προστασίας.
 Το ζήτημα της υγείας δεν είναι πρόβλημα που προέκυψε τώρα, απλά ξεγύμνωσε εντελώς τις ανύπαρκτες........
υποδομές δημόσιας Υγείας. Τα κλειστά σχολεία αποδεικνύουν τη γύμνια του συστήματος πρόληψης αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και της προηγούμενης της ΝΔ.
Η Υγεία όπως και η Εκπαίδευση ιδιωτικοποιούνται, ενώ οι κρατικές δαπάνες μειώνονται. Με αφορμή τώρα τη "νέα γρίπη" ξεπουλιέται τελείως το δημόσιο σύστημα Υγείας για να προωθηθούν τα μεγάλα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, που για να κάνουμε μια εξέταση στα παιδιά μας πρέπει να δώσουμε 100-250 ευρώ!
Διεκδικούμε:
·   Την πρόσληψη μόνιμων γιατρών για όλα τα σχολεία.
·   Την πρόσληψη των απαραίτητων καθαριστριών, με μόνιμη σχέση εργασίας, για κάθε σχολείο.
·   Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μέσα στα σχολεία (αντισηπτικά, μάσκες, κτλ.)χωρίς καμία επιβάρυνση των σχολικών επιτροπών.
·   Να τοποθετηθούν έτσι τα θρανία ώστε να απέχουν πάνω από ένα μέτρο και κυρίως καμία τάξη να μην έχει πάνω από 20 μαθητές.
·   Να χορηγηθούν δωρεάν όλα τα απαιτούμενα φάρμακα, εμβόλια και οι εργαστηριακές εξετάσεις ή η νοσηλεία.
·   Ιατρική εξέταση όλων, για τον εντοπισμό κρουσμάτων, την καταγραφή των ευάλωτων ομάδων και ιατρική παρακολούθησή τους.
·   Επιστημονική ενημέρωση και σχετική εκπαίδευση.
·   Να διασφαλιστεί η καθαριότητα με αυξημένα μέτρα και προσωπικό, σε χώρους όπως: Νοσοκομεία, σχολεία, σχολές, βρεφονηπιακούς σταθμούς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και γενικά δημόσιους χώρους όπου υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός.
·   Να δοθεί άδεια με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση στις εγκύους εργαζόμενες για όλο το διάστημα που υπάρχει έξαρση της νόσου.
·   Να εξασφαλιστεί άδεια με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση για έναν από τους δύο γονείς αν ασθενήσουν τα παιδιά ή ηλικιωμένα άτομα της οικογένειας ή αν κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί ή τα σχολεία. 
·   Να αγοραστεί επαρκής αριθμός κινητών μονάδων υγείας, οι οποίες είναι αναγκαίες όχι μόνο τώρα, αλλά και για την κάλυψη μόνιμων αναγκών.
·   Να καταργηθεί το δικαίωμα στην πατέντα σε φάρμακα και εμβόλια που κατέχουν οι πολυεθνικές φαρμάκου, που μετατρέπει την επιστημονική γνώση σε εμπόρευμα και πολλαπλασιάζει το κόστος του φαρμάκου.
·   Κρατικός φορέας παραγωγής, εμπορίας και διάθεσης φαρμάκου. Κρατική χρηματοδότηση δημόσιων ερευνητικών κέντρων για ανάπτυξη της έρευνας και στον τομέα της υγείας.
·   Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία.