Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 7-5-18

Για την προσπάθεια εκφόρτωσης τμημάτων ανεμογεννητριών στο λιμάνι τις Καρύστου
Όπως γνωρίζετε, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε φάση κατασκευής στο Δήμο Καρύστου πάνω από 10 αιολικά πάρκα, δύο υποσταθμοί ρεύματος και δύο γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης. Έργα που σημαίνουν δεκάδες χιλιόμετρα δρόμων στην Όχη. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες και για άλλα αιολικά πάρκα.
Η άναρχη τοποθέτηση αιολικών πάρκων στην περιοχή  έχει ξεπεράσει κάθε όριο, στα πλαίσια πάντα της «απελευθέρωσης» της αγοράς ενέργειας, της επέκτασης των μονοπωλιακών ομίλων. 
Όλα αυτά τα έργα δεν έχουν φυσικά στόχο τη μείωση της τιμής του ρεύματος - ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ-πόσο ....
μάλλον την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν παίρνουν υπόψη τις δραστηριότητες, κυρίως μικρών επαγγελματιών, της περιοχής  όπως οι κτηνοτρόφοι. Ο στόχος είναι η αύξηση των κερδών των ομίλων που εγκαθιστούν και λειτουργούν  τα έργα.
Πριν τρεις μέρες έγινε προσπάθεια εκφόρτωση τμημάτων ανεμογεννητριών, πράγμα που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες –ίσως και σήμερα- στο λιμάνι τις Καρύστου. 
Για την προσπάθεια εκφόρτωσης ανεμογεννητριών στο Λιμάνι της Καρύστου χρησιμοποιήθηκαν  δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος ενισχυμένες και από άλλες περιοχές τις Εύβοιας, ανάμεσά τους και ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού. 
Επισημαίνουμε ότι δεν υπήρξε και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από κανένα αρμόδιο φορέα.
Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των κατοίκων και φορέων της Καρύστου οι οποίοι  εμπόδισαν την εκφόρτωση  και ζητούν την  οριστική απομάκρυνση του πλοίου από τον κόλπο της Καρύστου.
Ζητάμε να μας ενημερώσετε τι θέση έχετε και τι μέτρα θα πάρετε ώστε να αποτραπεί η εκφόρτωση των νέων ανεμογεννητριών.
Τώρα απαιτείται να ενταθεί η πάλη για:
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

7-5-2018
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ