Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Συνάδελφοι/σσες,
Δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, και παρά τη δημιουργία υπερπληθωρικών τμημάτων, διοικητική απόφαση που προσπαθεί να καλύψει τεχνηέντως τα κενά, εξακολουθεί να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης εκπαιδευτικών στα σχολεία. Τα κενά σε ώρες στην Εύβοια, μετά από επικοινωνία του ΔΣ με τους διευθυντές των μονάδων, αφού η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εύβοιας αρνήθηκε την επίσημη δημοσιοποίηση τους, υπολογίζονται σε πάνω από 2000 εβδομαδιαίως. Η «κανονικότητα» του Υπουργείου Παιδείας μεταφράζεται σε ....
χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας, ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα!
Η ευθύνη δεν είναι ούτε των σχολικών μονάδων ούτε των συναδέλφων. Η ευθύνη βαραίνει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Η δε λύση είναι μία και μοναδική: άμεση κάλυψη όλων των κενών με εκπαιδευτικούς  σε ΟΛΑ τα μαθήματα, πανελλαδικά εξεταζόμενα ή όχι και σε όλες τις ειδικότητες.
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε υπερωρίες, παρά τη θέλησή μας μεταφράζοντας την ανάγκη σε φιλοτιμία. Δεν δεχόμαστε τροποποίηση ωρολογίου προγράμματος, με περικοπές ωρών ούτε αλλαγές σε αναθέσεις μαθημάτων.
Καμιά αναμονή, τα περιθώρια στενεύουν!
Τώρα αγωνιζόμαστε και απαιτούμε :
ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς!
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!
Όχι στους εκπαιδευτικούς λάστιχο.
Ανώτερος αριθμός 20 μαθητές στο τμήμα-15 στις κατευθύνσεις-10 στα εργαστήρια
Να εγκριθούν όλα τα τμήματα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και να μπορούν όλα τα παιδιά να σπουδάζουν στο σχολείο τους.
Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών κι όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή δαπανών.
Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αν δεν καλυφθούν τα κενά τις επόμενες ημέρες  θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές/τριες.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τις Ενώσεις Γονέων, τις μαθητικές κοινότητες σε κοινή συμπόρευση για το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης των σχολείων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας