Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

« Καταγγελίες για πρόσληψη ΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ Προπονητών σε πάγκους σωματείων της Α’ Κατηγορίας Ευβοίας »

Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Ευβοίας (Σ.Π.Π.Ε.)

(Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου / Π.Ε.Π.Π.)

Μετά τον αγώνα που δώσαμε ως Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ευβοίας (Σ.Π.Π.Ε.), με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση δεχθήκαμε την απόφαση της Ε.Π.Σ.Ε., όσον αφορά την παρουσία των προπονητών στους πάγκους των ομάδων της Α’ Κατηγορίας με την υποχρεωτική κατοχή του ανάλογου διπλώματος σχολών UEFA (Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου 2018-άρθρο 6, παρ.1,2α), γεγονός το
οποίο καταδεικνύει ότι η διοργανώτρια αρχή διακατέχεται από υγιείς απόψεις σχετικά...
με το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Δυστυχώς όμως, μετά από καταγγελίες συναδέλφων – μελών του Σ.Π.Π.Ε. παρατηρείται το φαινόμενο συνεργασίας ομάδων Α’ Κατηγορίας Ευβοίας με ΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ προπονητές, οι οποίοι δηλώνονται ως εκπρόσωποι ομάδων και καλυπτόμενοι από άλλους διπλωματούχους προπονητές, ασκούν τελικά τα
καθήκοντα του Α’ προπονητή στην Τεχνική Περιοχή (πάγκος) κατά την διάρκεια του αγώνα της ομάδας τους.
Ο Σ.Π.Π.Ε. επισημάνει σε όλους τους διπλωματούχους προπονητές σχολών UEFA, σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου 2018 (Πειθαρχικός Έλεγχος Προπονητών - άρθρο 12, παρ. 1,2 και 3), οι οποίοι βρίσκονται σε πάγκο ομάδων με «άλλη ιδιότητα», η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά από καταγγελία, δύναται να παραπέμψει τον προπονητή στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή με επαπειλούμενες ποινές για την εν λόγω παράβαση χρηματικό πρόστιμο από δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ έως οκτώ χιλιάδες (8.000,00) Ευρώ και ανάκληση ταυτότητας τριετίας μέχρι έξι (6) μήνες, καθώς επίσης και Προπονητής με δίπλωμα ή πιστοποιητικό UEFA, ο οποίος υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με Π.Α.Ε. ή
σωματείο και το δίπλωμά ή το πιστοποιητικό του, δεν είναι ανάλογο των αναφερομένων στο άρθρου 6 παρ. 1, τιμωρείται, μετά από παραπομπή του στα αρμόδια δικαστικά όργανα, με ανάκληση του διπλώματος ή του πιστοποιητικού για έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή από πέντε (5.000,00) έως δεκαπέντε (15.000,00)
χιλιάδων ευρώ.
Για τα δε σωματεία τις ανάλογες κυρώσεις (Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου 2018 – Κυρώσεις σε σωματεία και Π.Α.Ε. - άρθρο 11, παρ.α, «Για τα σωματεία τοπικών κατηγοριών, στις οποίες είναι υποχρεωτική η πρόσληψη προπονητή, χρηματικό πρόστιμο εκατό (100,00) Ευρώ ανά αγώνα»).
Μετά από όλα αυτά ο Σ.Π.Π.Ε. θεωρεί αναγκαίο να επισημανθεί εμφατικά η προσοχή, σε όλους του εμπλεκόμενους στις συνεργασίες αυτές (Προπονητές και Παράγοντες) και στους επίσημους αγώνες (Ε.Π.Σ.Ε. και Διαιτητές) σχετικά με την πιστή εφαρμογή της απόφαση της Ε.Π.Σ.Ε.
Το σημαντικό είναι, αυτή η απόφαση της Ε.Π.Σ.Ε. να εφαρμοστεί σε όλο της το εύρος και να διαφυλαχθεί από όλους τους εμπλεκόμενους (προπονητές, παράγοντες κ.λ.π.), συμπεριλαμβανομένου και πρωτοστατούντος φυσικά του Συνδέσμου μας (Σ.Π.Π.Ε.).
Ο Σ.Π.Π.Ε. ξεκαθαρίζει πως είναι ενάντια σε ακραίες συμπεριφορές μελών του οι οποίες δεν εκφράζουν την φιλοσοφία του συνδέσμου και την ιδιότητα του προπονητή ποδοσφαίρου.
Μέριμνα του Σ.Π.Π.Ε. είναι η δίκαιη μεταχείριση και απόδοση ευθυνών σε όλα τα μέλη μας όπου και όταν θεωρηθεί σκόπιμο εξετάζοντας οποιοδήποτε θέμα-γεγονός προκύπτει καλοπροαίρετα και βάση πάντα τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου και το Καταστατικό του συνδέσμου.
 Να είστε βέβαιοι ότι θα είμαστε παρόντες και θα παρακολουθούμε ενδελεχώς την απόφαση αυτή της Ε.Π.Σ.Ε. και δε θα διστάσουμε να παρέμβουμε ανάλογα και να καταγγείλουμε όποιον σταθεί εμπόδιο στην εφαρμογή ή την καταστρατήγηση της,

                               Με εκτίμηση,
        Ο Πρόεδρος                             Ο Αναπληρωτή Γενικός Γραμματέας
 ΤΟΚΠΑΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΕΡΜΗΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ