Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Καλημέρα

Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλά σας μέρα και να είσθε καλά.

- Προκηρύχθηκαν οι εκλογές για το νέο ΔΣ της ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ και θα περιμένουμε να δούμε ποιοι τελικά θα καταθέσουν υποψηφιότητα, εκτός από την παράταξη η οποία διοικεί μέχρι τώρα την ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ. Θα υπάρξουν και κάποιες αλλαγές σ΄ αυτή την παράταξη, αφού κάποιοι για διάφορους λόγους δεν θα είναι υποψήφιοι. Εμείς θα θέλαμε να υπάρχει κι ένα δεύτερο ψηφοδέλτιο, αλλά όπως έχουμε γράψει πολλές φορές κάτι τέτοιο δείχνει να είναι αδύνατο, αφού...
κανείς δεν θέλει να εκτεθεί, όταν γνωρίζει πως τουλάχιστον το 90% των Σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου στηρίζουν την διοίκηση. Μεμονωμένοι μπορεί να υπάρξουν, όχι γιατί θα πιστέψουν σε θαύμα, αλλά επειδή θα τους παρασύρουν κάποιοι οι οποίοι θέλουν να κάνουν κάτι από ζήλια και κακία. Οι ίδιοι δεν θα είναι ποτέ υποψήφιοι, αλλά κάθε φορά βρίσκουν κάποιους.

- Φαίνεται πως η βιασύνη έχει κυριεύσει κάποιους φίλους του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ και πιστεύουν πως η ομάδα θα υποβιβασθεί. Κύριοι ηρεμήστε. Τώρα είναι αργά και οι φωνές δεν οδηγούν πουθενά. Η ομάδα έχει πλέον διορισμένη διοίκηση, έχει προπονητή τον οποίο δεν αμφισβήτησε κανείς, έχει και ποδοσφαιριστές, αφού έκανε ήδη 5 μεταγραφές και ακούμε πως θα κάνει άλλες 6 - 7 και στο γήπεδο πάλι όπως λένε, δεν κόβουν 100-150 εισιτήρια, αλλά εμφανίσθηκαν και αυτοί που είχαν χρόνια να πάνε. Αυτά δεν τα λέμε εμείς,  αλλά άλλοι. Αφού λοιπόν η ομάδα δεν ήταν στην ζώνη υποβιβασμού όταν την ανάλαβαν οι καλοί, πως είναι δυνατόν να μπει τώρα σε κίνδυνο, αφού λογικά τώρα είναι όλα καλύτερα; Στο κάτω κάτω της γραφής, αν στόχος δεν είναι το τοπικό, τότε όλα θα πάνε καλά αφού η λάμψη αυτής της διοίκησης, αγγίζει τις καρδιές όχι μόνο των φιλάθλων, αλλά και των χορηγών.

- Οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση δεν είναι κάτι που το παίζει μόνος του ο ενθουσιασμός και τα θέλω του κάθε υποψηφίου. Κάθε εκλογική αναμέτρηση θέλει και την λογική και την προπαγάνδα και τον μηχανισμό και τα κατάλληλα εργαλεία, αλλά θέλει και χρήματα, αφού κανείς δεν λειτουργεί πλέον εθελοντικά ή για να του συγχωρεθούν τα πεθαμένα του. Ο κάθε υποψήφιος έχει στο πλευρό του έναν μηχανισμό, ο οποίος περιμένει κάτι μετά τις εκλογές. Περιμένει να είναι σε κάποια θέση δίπλα στο δήμαρχο ή σε κάποιο ΔΣ μιας Δημοτικής Επιχείρησης ή έστω και σαν ο φωτογράφος δημάρχων. Δεν είναι δυνατόν να θέλει ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος να δουλέψουν όλοι για δωρεάν για να έχει ο ίδιος ένα αξίωμα και ένα μισθό. Το γράφουμε αυτό γι΄ αυτούς που απαιτούν χωρίς να βάζουν και το χέρι στην τσέπη. Βρεθήκαμε χθες σε μια συνάντηση, ανθρώπων οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Μαϊου και οι οποίοι έχουν κόσμο που τους ακολουθεί, αλλά θέλουν να μην είναι στην ουρά, αλλά στην κορυφή. Τους ακούσαμε προσεκτικά, διαφωνούμε σε κάποια πράγματα και θα δούμε αν αξίζει τον κόπο να έχουμε μια συνεργασία μαζί τους.

- Προσπαθούν κάποιοι υποψήφιοι για την Περιφέρεια να παρουσιάζουν τον Φάνη Σπανό ως υποψήφιο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ενώ οι ίδιοι δεν δέχονται πως είναι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ, όταν έχουν υπηρετήσει σε κυβερνητικές θέσεις. Κυρίες και κύριοι δεν θα ξεγελάσετε τον κόσμο. Ο Φάνης Σπανός δεν έφυγε από την αυτοδιοίκηση και δεν έγινε κυβερνητικός σε θέσεις κλειδιά. Δεν παριστάνει τον αυτοδιοικητικό. Είναι αυτοδιοικητικός και πρέπει να το χωνέψετε. Στο κάτω κάτω η πορεία του καθενός είναι γνωστή σε όλους τους πολίτες.