Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ – ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΕΘΝΕΓΕΡΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΑΔΑΜ

Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ευβοίας Νεοφύτου τελέσθηκε την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, στην γενέτειρά του τα Φύλλα Χαλκίδος, επ' ευκαιρία της εορτής του φερωνύμου Αγίου του, παιδομάρτυρος Νεοφύτου, στον Ενοριακό Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.
Συλλειτούργησαν οι Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός - Ιεροκήρυξ, Αρχιμ. Χριστοφόρος Παπαθανασίου εκ της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, Οικον. Αναστάσιος Αναστασίου - Εφημεριος της....
Ενορίας και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας, ο οποίος μάλιστα εόρταζε, προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Ευεγενίου του Τραπεζουντίου.
Ο π. Νεκτάριος Ευγενικός κήρυξε τον θείο λόγο αναπτύσσοντας την αναγνωσθείσα Αποστολική περικοπή (Γαλ. 2, 11-17), ενώ προ της Απολύσεως τελέσθηκε το μνημόσυνο του Εκκλησιαστικού και Εθνικού ανδρός Μητροπολίτου Νεοφύτου Αδάμ.
Στο τέλος ο π. Νεκτάριος μετέφερε πατερικές ευχές εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου προς όλους όσοι έδωσαν το ζωηρό και πολυπληθές «παρών», μεταξύ των οποίων, όπως κάθε χρόνο, σύσσωμο το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο του Χωριού.