Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ερετρίας, όπου και χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία.
Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν οι Ιεροκήρυκες της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης και Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβ. Θεοφάνης Παπαγεωργίου και οι  Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Πορφύριος Γερμάνος, ενώ ....
συμμετείχαν και πολλοί ευλαβείς Ενορίτες.
Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Λουκ. 17, 12-19) αναφέρθηκε στην αρετή της ευχαριστίας και μάλιστα σε άμεση σχέση με το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Αμέσως μετά, ετελέσθησαν τα μνημόσυνα ευσεβών χριστιανών της Ενορίας, μεταξύ των οποίων και συγγενούς του Σεβασμιωτάτου, ενώ την ιερά Υμνωδία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως, διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Σπυρίδων Βάλβης, κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου και κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.