Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ¨ ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ ¨

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογός μας “τ΄  Aλωνάκι” συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από την Παρασκευή 12 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 14 Απριλίου. 
Η παρουσία μας στην έκθεση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας μας για την προβολή και ανάδειξη της πλούσιας μουσικοποιητικής παράδοσης της Εύβοιας, αλλά και όλων των πολιτισμικών δράσεων του Συλλόγου μας, 
Με πολύ μεράκι, όρεξη και αγάπη για τον Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό ....
του τόπου μας εκθέσαμε στον ειδικό χώρο- περίπτερο που μας παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- φορεσιές της Εύβοιας, κοσμήματα, διάφορα παλαιά αντικείμενα κ.ά.
Παράλληλα πιστεύοντας ότι  ο Λαϊκός Πολιτισμός δεν είναι μουσειακό είδος αλλά πλούτος και συνέχεια ζωής, εκθέσαμε το σπουδαίο έργο του Συλλόγου μας «Σκοποί στο Γριπονήσι», μια  λαογραφική και εθνολογική μελέτη του Διευθυντή του Συλλόγου Δημήτρη Λιανοστάθη.
Σ΄ αυτό το τριήμερο επικοινωνήσαμε με πολιτιστικούς οργανισμούς απ΄ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς του λαϊκού μας πολιτισμού, ανταλλάχθηκαν ιδέες, έγιναν προτάσεις και απεδείχθη γι΄ άλλη μια φορά ότι ο λαϊκός πολιτισμός είναι από τα ζωτικότερα και σπουδαιότερα στοιχεία του νεοελληνικού πολιτισμού.  
Το μουσικό σχήμα του Συλλόγου «Μουσικά Αλωνίσματα» τραγούδησε και έπαιξε τραγούδια και σκοπούς της Βόρειας και Νότιας Εύβοιας, την Κυριακή το μεσημέρι, τα οποία χόρεψαν αντίστοιχα μέλη του Συλλόγου μας
Η νέα αυτή δράση μας απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τους παρευρισκόμενους, αλλά και από όσους παρακολούθησαν διαδικτυακά αυτή μας την προσπάθεια.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της δράσης μας αυτής. Ειδικότερα, θερμές ευχαριστίες   στην εταιρεία Ε & Δ ΚΟΝΤΟΣ Α.Ε, το Αρτοποιείο «Η ΘΗΒΑ» του κ. Μπουντούλη και την εταιρεία ΚΟΡΑΧΑΗΣ Ε.Π.Ε, για τη διάθεση των προϊόντων τους.
Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                    Η γραμματέας
Δημήτρης Λιανοστάθης        Φωτεινή Σκολίδη