Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωράει σε μια ακόμα απαράδεκτη μεθόδευση. Σκοπεύει να  φέρει  για συζήτηση και ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο  για την Παιδεία τη  Μεγάλη Δευτέρα, που είναι κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
Η προκλητική αυτή επιλογή υπολογίζει οτι το νομοσχέδιο για την Παιδεία, του κ. Γαβρόγλου, έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών και γι’ αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να το περάσει εν κρυπτώ. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ Διαμορφώνει ένα Λύκειο αρένα ανταγωνισμού και  Πανεπιστήμια με ....
τη βούλα της αγοράς. Αυτό είναι το σχέδιο κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να φτιάξει ένα ακόμα πιο ταξικό σχολείο, ένα Λύκειο-φροντιστήριο, όπου θα γενικευτεί ένας ατελείωτος εξεταστικός μαραθώνιος και η όποια γενική μόρφωση θα σταματάει ουσιαστικά στην Α' Λυκείου. 
Το Λύκειο που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κοιτάει ακόμα περισσότερο τους μαθητές στην τσέπη, χωρίζοντας και κατηγοριοποιώντάς τους. 
Όσο δε για την πάταξη της παραπαιδείας και τα χρήματα που δαπανά η -ρημαγμένη από τα απανωτά μνημόνια- λαϊκή οικογένεια, το ενδιαφέρον είναι εντελώς υποκριτικό. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι μεγάλες αλυσίδες φροντιστηρίων πανηγυρίζουν για τις προτάσεις της κυβέρνησης για το Λύκειο και βλέπουν νέα αύξηση της πελατείας τους. Άλλωστε, χρόνια τώρα, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , δε λειτουργούν ουσιαστικά η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη στο δημόσιο Γυμνάσιο και Λύκειο. 
Με το νέο νομοσχέδιο-«σκούπα» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει για άλλη μια φορά φοιτητές και σπουδαστές, που αγωνιούν για τις σπουδές τους, τα πτυχία τους, τον κόπο και τα έξοδα που καταβάλουν για τη μόρφωσή τους. 
Προχωρά σε συγχωνεύσεις, καταργήσεις και ιδρύσεις Τμημάτων, με μοχλό τις επιταγές των επιχειρήσεων σε κάθε περιφέρεια και κλάδο. Προχωρά η κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων, διευρύνεται ο διαχωρισμός σε «ενεργούς και μη ενεργούς» φοιτητές, σε μια μεγάλη γκάμα αποφοίτων με πτυχία πολλών ταχυτήτων στο ίδιο επιστημονικό αντικείμενο. 
Προχωρά και βαθαίνει το κυνήγι προσόντων, απαξιώνεται εκ νέου το πτυχίο, με κολέγια και διετή προγράμματα να μπαίνουν και αυτά, ως νέες κατηγορίες, στο ίδιο επιστημονικό πεδίο. Απέναντι στο δίκαιο αίτημα των φοιτητών για την ύπαρξη ενός και μόνο πτυχίου, πανεπιστημιακού επιπέδου στο επιστημονικό αντικείμενο.
Το ΚΚΕ καλεί όλη τη νεολαία, τους φοιτητές, τους μαθητές να απορρίψουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες. 
Τα όνειρα και οι ανάγκες της νεολαίας δε χωρούν σε ένα σύστημα που ορθώνει ταξικούς φραγμούς, για την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση και μετατρέπει τα πτυχία σε "κορνίζες". Τα όνειρα και οι ανάγκες των νέων δε χωρούν στην πολιτική της ΕΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, που μετατρέπουν τη μόρφωση σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και θέλουν τις γνώσεις και τις ικανότητες της νεολαίας φθηνά αναλώσιμα υλικά στο βωμό του κέρδους. 
Με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατούς αγώνες κάνουμε την πραγματική διαφορά. Δυναμώνουμε την πάλη για σπουδές και ζωή με δικαιώματα.