Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Τζοβάννα Γκόγκου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑ (ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ)

 Το ζήτημα της λειτουργίας του ΤΕΙ στην πόλη των Ψαχνών και η μετατροπή του σε ''πανεπιστήμιο''μέσω της εκχώρησης του στο ΕΚΠΑ αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα και δυναμικότερα ζητήματα για την τοπική κοινωνία των Ψαχνών και ευρύτερα του Δήμου Διρφύων..
Μεσσαπίων.
Το ΤΕΙ από τότε που λειτούργησε και εγκαταστάθηκε στην πόλη των Ψαχνών αποτέλεσε μοχλό ανάπτυξης που εξελίχθηκε σε πυλώνα της τοπικής οικονομίας.
Εκατοντάδες συμπολίτες μας επένδυσαν στην ύπαρξη του ΤΕΙ και στο γεγονός ότι αυτό συνεχώς αναπτυσσόταν και αναβαθμιζόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Άλλωστε ο αγώνας που έδωσαν οι Δημοτικές αρχές και οι πολίτες που πρωταγωνίστησαν στην εγκατάσταση του στα Ψαχνά στηρίχθηκε στην παράλληλη οικονομική ανάπτυξη του Δήμου.
Την δημιουργία επενδύσεων και θέσεων εργασίας που προέκυψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ειδικά στον κατασκευαστικό τομέα ,ο οποίος στον Δήμο μας άνθισε και άλλαξε ως και το βιωτικό επίπεδο εκατοντάδων συμπολιτών μας.Χιλιάδες φοιτητές που φοίτησαν σ'αυτό και που ακόμη φοιτούν έδωσαν την δυνατότητα στην έδρα του Δήμου μας να γίνει γνωστή στο πανελλήνιο και ταυτόχρονα δημιούργησαν εισόδημα για πολλούς συμπολίτες μας .
Παράλληλα έφεραν την ανάγκη ποιοτικών αλλαγών με παράλληλη ανάπτυξη της έδρας του Δήμου ,των Ψαχνών με την εφαρμογή σχεδίου πόλης ,και την αναγκαιότητα αξιοποίησης ακινήτων.
Η εικόνα της πόλης άλλαξε κάνοντας τα Ψαχνά μια σύγχρονη πόλη και παράλληλα καθιστώντας τον Δήμο έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους Δήμους στην Στερεά Ελλάδα!
 Σήμερα όμως όλα αυτά είναι παρελθόν και παρά το γεγονός ότι το ΤΕΙ και η συνεχής λειτουργία του συνεχίζουν ν'αποτελούν οικονομικό πυλώνα και παρέχουν σταθερότητα εισοδήματος σε εκατοντάδες συμπολίτες μας.Ειδικότερα δε μετά την περιβόητη ''μεταρρύθμιση''που η σημερινή κυβέρνηση έφερε στον χώρο της παιδείας το άλλοτε μεγαλύτερο Τεχνολογικό Ίδρυμα της χώρας στην Ελληνική περιφέρεια και η συγχώνευσή του με το ΕΚΠΑ συρρικνώνεται! 
Ακόμη και η επιτροπή παιδείας της Ε.Ε έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά τα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα στην χώρα μας και το γεγονός της υποβάθμισης τους από τον νόμο Γαβρόγλου.
Ένα τέτοιο τεχνολογικό ή πανεπιστημιακό ίδρυμα όπως όλοι αντιλαμβάνονται είναι πλήρως αλληλένδετο με την έδρα του Δήμου μας και γενικότερα με τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων. Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική αρχή δέσμια της στήριξης που είχε από το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της συνεχιζόμενης πολιτικής της εξάρτησης από αυτό,δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων όπως έπραξαν οι προκάτοχοί της στον Δήμο σε εποχές που είχαν προκύψει ζητήματα με την ύπαρξη του ΤΕΙ στον Δήμο μας.
Σωρεία λαθών και με κορυφαίο το γεγονός ότι στην ουσία αποδέχτηκε τον σχεδιασμό Γαβρόγλου δίχως ουσιαστικές εγγυήσεις θέτουν σε μελλοντικό κίνδυνο την ομαλότητα της λειτουργίας ακόμη και ως παραρτήματος πανεπιστημίου ,στον Δήμο μας!

Η Δημοτική αρχή Ψαθά αποδέχτηκε την πλήρη συρρίκνωση των σχολών και ταυτόχρονα την υποβάθμισή τους αφού δεν έφερε καμία αντίρρηση στον σχεδιασμό που έγινε ο οποίος με την σειρά του δεν έδωσε σχολές κύρους και πληθώρας φοιτητών! 
Ο Δήμαρχος έχει δηλώσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν τον ενδιέφερε η ποσότητα των σχολών ή οι γκαρσονιέρες αλλά η ''ποιοτική''αναβάθμιση των σχολών,κάτι που όμως δεν συνέβη όπως σήμερα όλοι γνωρίζουμε.Έτσι ο κίνδυνος της μείωσης φοιτητών τα επόμενα δύο χρόνια θεωρείται πλέον δεδομένος κάτι που αν συμβεί θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην στέγαση και τις επενδύσεις που έγινα όλα αυτά τα χρόνια ειδικά από τους Ψαχνιώτες κατοίκους του Δήμου! 
Θέση μας και ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ είναι ότι πρέπει να προστατεύσουμε το δεδομένο της λειτουργίας ενός ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος στον ΤΟΠΟ ΜΑΣ .
Θα συνεργαστούμε στενά με την όποια κυβέρνηση για την αναβάθμιση του ΤΕΙ είτε ως πανεπιστημιακό ίδρυμα είτε ως τεχνολογικό ίδρυμα.Θα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την πλήρη αναβάθμιση των σχολών του τον εμπλουτισμό του σε νέες σχολές και την αύξηση των φοιτητών που θα φοιτούν σ'αυτές,καθώς και θα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ όλα τα εκπαιδευτικά παρελκόμενα που προκύπτουν από την λειτουργία του.Στα Ψαχνά υπάρχουν οι εγκαταστάσεις ,οι χώροι και έτσι τίποτα δεν μπορεί να προταθεί που να μας υποβαθμίζει ,όπως δυστυχώς συνέβη ως τώρα.
Ο Δήμος θα είναι ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ και όχι ο κομπάρσος και σ'αυτό το κορυφαίο ζήτημα για την τοπική οικονομία ,με δική μας προοπτική ν'αποτελεί η ευημερία των ΠΟΛΙΤΩΝ και του ΔΗΜΟΥ από την συνεργασία με ένα κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα που λειτουργεί στον Δήμο μας.ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ και αυτό αποτελεί ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ προς όλους εσάς.
Ο Δήμος ΠΡΕΠΕΙ να εισέλθει στην εποχή της ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ και της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ και αυτό θα ΠΡΑΞΟΥΜΕ .ΔΥΝΑΤΑ ,ΞΕΚΑΘΑΡΑ ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.

ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ 
ΤΖΟΒΑΝΝΑ ΓΚΟΓΚΟΥ
Υποψήφια Δήμαρχος .