Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΛΥΒΙΤΟΥ ΨΑΧΝΩΝ


Την Τρίτη της Διακαινησίμου εβδομάδος, 30 Απριλίου 2019, εόρτασε με λαμπρότητα η ιστορική Ιερά Μονή Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου Ψαχνών επί τη μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του φερωνύμου προστάτου της. Στον αναστάσιμο Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και  τέλεσε την Θεία Λειτουργία που ακολούθησε με συλλειτουργούς τους Ιεροκήρυκες Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη, Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, τον εκτελούντα χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη-Προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Αποστόλων Ν. Αρτάκης ....


και τους Διακ. Νικόλαου Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.
Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε διδακτικά προς τους πιστούς, που είχαν κατακλύσει το καθολικό και τους πέριξ χώρους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς, περί της πίστεώς μας στην αλήθεια της Αναστάσεως του Χριστού, όπως αυτή προτυπώνεται στην Παλαιά και μαρτυρείται στην Καινή Διαθήκη.
Το ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν ο Πρωτ. Ανάργυρος Στουραΐτης-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιτικών και Καθηγητής της Σχ. Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο εθελοντής ιεροψάλτης της Ι. Μονής κ. Νικόλαος Τζιγιάννης και νεαροί μαθητές του Μουσικοδιδασκάλου και ιεροψάλτου του Ι. Ν. Αγ. Λουκά Πατησίων κ. Κυριάκου Στάντζου.