Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Ομόφωνος ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής

Ο Γιάννης Τζαβάρας υποψηφίος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Χαλκιδέων και ο Βαγγέλης Σταματούκος δημοτικός σύμβουλος πήραν μέρος στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων εκπροσωπόντας το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση. 
Η επιτροπή συνεδρίασε σύμφωνα με απόφαση του  Υπουργείου Εσωτερικών για να καθορίσει τους όρους προβολής των κομμάτων και συνδυασμών που παίρνουν μέρος στις εκλογές του Μάη. Στις τοποθετήσεις τους επέκριναν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών και ζήτησαν να αποφασιστεί μόνον ότι χαίρει ....
όλων των παρευρισκομένων εκπροσώπων και όχι άλλα ζητήματα στα οποία υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. 
Οι εκπρόσωποι της Λαίκής Συσπείρωσης πρότειναν και έγινε ομόφωνα δεκτό να αποκλειστεί η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και ο συνδυασμός της στην περιφέρεια από κάθε διευκόλυνση ή παραχώρηση χώρου για εκδήλωση, συγκέντρωση ή οτιδήποτε άλλο. Αναγνώρισαν ως θετική την πρωτοβουλία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που κατά την εισήγησή του ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή δεν προσκλήθηκε στη συγκεκριμένη σύσκεψη. Στην συνέχεια της τοποθέτησης επισήμαναν ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ισότιμη προβολή καθώς καθοριστικός παράγοντας είναι η οικονομική δυνατότητα που δεν είναι ούτε μπορεί να είναι ισότιμη καθώς στις εκλογές εμπλέκονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα. 
Τα προβλήματα δεν δημιουργούνται από τις αφίσες, τα πανό και τα τρικάκια αλλά από την πολιτική που γεννάει φτώχεια, ανεργία, από το ότι υπάρχουν Χαλκιδέοι που ψάχνουν στα σκουπίδια γιατί δεν μπορούν να ζήσουν κτλ. 
Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ θα ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο το λαό της περιοχής ώστε να ισχυροποιηθούν παντού και να μπουν εμπόδια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική, να διεκδικηθούν οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων!