Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Δ. ΚΑΙ Ι.Δ.Α.Χ. ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Χαλκίδα 10-7-2019
ΑΡΙΘ ΠΡΩΤ:50
                                             
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ευρεία σύσκεψη και με αφορμή την αλλαγή της δημοτικής αρχής, το Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου κάλεσε τους Διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων και των Νομικών προσώπων ώστε να μπορεί από τα επίσημα και αρμόδια όργανα να ενημερωθεί για τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις δυσχέρειες που δημιουργούν δυσκολίες στη λειτουργία των υπηρεσιών. Το Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε σε αυτή την ενέργεια  γιατί πιστεύει ότι η αιχμή του δόρατος για τη σωστή λειτουργία του Δήμου αποτελούν οι Διευθυντές, οι ....
προϊστάμενοι του τμήματος και γενικά η διάρθρωση βάση του υφιστάμενου ΟΕΥ, τονίζοντας ότι όλοι τους έχουν την επιστημονική και γνωστική κατάρτιση αλλά και την εμπειρία ώστε να ανταποκριθούν στο έργο τους.
Στη σύσκεψη αυτή καταγράφηκαν τα προβλήματα ,οι ελλείψεις σε έμψυχο αλλά και άψυχο υλικό, οι προτάσεις καθώς και οι ανησυχίες,  τα εμπόδια και τυχόν παρεμβάσεις που υπάρχουν, έτσι ώστε οι υπηρεσίες που παρέχονται να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εποχής και να απευθύνονται σε πολίτες ενός αναπτυσσόμενου ευρωπαϊκού κράτους.
Περιμένουμε και ελπίζουμε - αν και έχουμε αποδείξει ότι ακόμα και κάτω από τις χειρότερες συνθήκες και με απερίγραπτες καταστάσεις, έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε το Δήμο ενεργό - να μας δοθούν τα εφόδια, που άλλωστε δικαιούμαστε, για να κάνουμε πιο αποτελεσματικά τη δουλειά μας και τότε θα μπορούμε να δεχτούμε και δίκαιη κριτική.
Κοινή συμφωνία όλων αποτελεί ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι σε όποια θέση κι αν υπηρετούν, από τον Διευθυντή ως τον απλό εργάτη, θα διεκδικούν ένα Δήμο με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, ένα Δήμο που θα ανταποκρίνεται στο σήμερα και στην ιστορία του.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χ. ΚΑΡΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΣ