Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Προϊστάμενο της Ενορίας Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Μάρκ. 1, 35-44), κατηχώντας τους πιστούς στην αρετή της προσευχής αλλά και στην θεραπευτική δύναμη του Χριστού, την οποία χαρίζει σε κάθε πιστό άνθρωπο.
Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, μνήμη του Αγίου Γρηγορίου αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του ...
Παλαμά, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ενορία Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, με συλλειτουργούς τον Προϊστάμενο της Ενορίας Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη, τον συνεφημέριό του Οικον. Ιωάννη Φαφούτη τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, αφού ανακοίνωσε τα μέτρα προστασίας, που θέσπισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας κατά της επιδημίας του Κορωνοϊού, συνέστησε με θερμά λόγια να προσευχόμαστε με πίστη και αφού φροντίζουμε επιμελώς για τα σώματά μας, να εργαζόμαστε με επίσης αυξημένη επιμέλεια και για τις ψυχές μας.
Αμέσως μετά, ο Ποιμενάρχης μας τέλεσε Αγιασμό-Δέηση υπέρ ενισχύσεως όλων των ανθρώπων κατά την ενσκήψασα επιδημία.
Όλες οι ιερές ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος(97,7fm).