Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

FIFA: Οι αριθμοί που «σημάδεψαν» την εβδομάδα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από το σερί της Αλ Αχλί που σταμάτησε με μία ισοπαλία... σοκ, σε εκείνο που εξακολουθεί η Αντάλιασπορ, από το νέο επίτευγμα της Φλουμινένσε στα επτά γκολ της Ζενίτ, στο ρεκόρ της Μελβούρνης Σίτι και την μεγάλη ανατροπή στο πρωτάθλημα του Μπαγκλαντές με 4 γκολ σε 25 λεπτά, αυτοί είναι οι αριθμοί της τελευταίας αγωνιστικής εβδομάδας, όπου παίζεται ακόμη ποδόσφαιρο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της FIFA:

 48 - Οι βαθμοί από τους πιθανούς 48, είχε η Αλ Αχλί στην Premier League της Αιγύπτου 2019/20 /..
μέχρι την ισοπαλία σοκ (1-1) με τη Σμούχα.  Το γκολ του Γιουσσέφ Ντιόπ, ήταν μόλις το δεύτερο που δέχθηκε η Αλ Αχλί εντός έδρας σε 20 ώρες και 25 λεπτά, ενώ το αποτέλεσμα αυτό έβαλε τέλος σε ένα σερί 18 συνεχόμενων νικών  στο πρωτάθλημα.  

 27 - Τα χρόνια που πέρασαν μετά την τελευταία φορά που η Φλουμινένσε νίκησε τις Μποταφόγκο, Φλαμένγκο και Βάσκο ντα Γκάμα, σε ένα πρωτάθλημα στο Ρίο (Carioca). Το κατάφερε ξανά. Ο Μιούρελ, αδερφός του Άλισον και ο 38χρονος Νενέ βοήθησαν στο επίτευγμα.

 16 - Οι βαθμοί διαφοράς της Μοχούν Μπαγκάν με την πλησιέστερη αντίπαλό της, για να εξασφαλίσει την I-League, το πρωτάθλημα Ινδίας,  μετά από μόλις 16 από τις 20 αγωνιστικές, τις λιγότερες που έχει χρειαστεί ποτέ μια ομάδα που θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Εμπνευσμένη από τους Μπειτία, Ντιαβαρά, Γκονσάλες, Μοράντε, η Μπαγκάν ισοφάρισε το ρεκόρ των πέντε πρωταθλημάτων Ινδίας της Ντέμπο.

 8 - Οι αγώνες που συμπλήρωσε αήττητη η Αντάλιασπορ, μετά τη νίκη του Λούκας  Ποντόλσκι και των συμπαικτών του επί της Σίβασπορ. Ένα σερί που ξεκίνησε, περιέργως, τελειώνοντας μία σειρά 11 αγώνων χωρίς νίκη.

 7 - Τα  γκολ σε τέσσερα παιχνίδια που σημείωσε η Εσπεράντζα Πισάρο, βοηθώντας την Ουρουγουάη να περάσει την πρώτη φάση του Πρωταθλήματος Γυναικών Νότιας Αμερικής U-20 για πρώτη φορά. Έξι από τα γκολ της 18χρονης σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

 7 - Τα γκολ σε ένα παιχνίδι της ρωσικής Premier League, πέτυχε η Ζενίτ για πρώτη φορά, από τότε που οι  Χουλκ, Κερζάκοφ, Ροντόν και Βίτσελ ΡHulk, το είχαν καταφέρει απέναντι στην Τορπέντο Μόσχας το 2014. Τρία γκολ σημείωσε ο Σαντάρ Αζμούν στη νίκη (7-1) εναντίον της Ουράλ.

 4 - Τα γκολ που δύο παίκτες σημείωσαν στο πρωτάθλημα μόλις έξι αγώνων στη  Liga FPD της Κόστα Ρίκα το Σαββατοκύριακο. Είναι μόλις η δεύτερη φορά αυτόν τον αιώνα που δύο παίκτες το κατάφεραν την ίδια αγωνιστική. Ο Γιούργκενς Μοντενέγκρο, 19 ετών,  που είχε πετύχει μόλις ένα γκολ σε δέκα ματς, έφτασε στα τέσσερα γκολ μέσα σε 36 λεπτά για την Χισαράλ, ενώ ο Τζόναθαν Μόγια πέτυχε τέσσερα γκολ για την Αλαχουελένσε.

 4 - Τα γκολ ήταν η διαφορά στη νίκη (5-1)της Μελβούρνης Σίτι επί της Γουέστερν Σίντεϊ Γουόντερερς, για να φτάσει στον μεγάλο τελικό της W-League, ισοφαρίζοντας έτσι τη μεγαλύτερη νίκη σε ένα παιχνίδι play-off. H  Σίδνεϊ και η Περθ Γκλόρι κατέγραψαν επίσης νίκες με 5-1 στους ημιτελικούς το 2011 και το 2017 αντίστοιχα. Μελβούρνι Σίτι και Σίδνεϊ θα προσπαθήσουν τώρα να διεκδικήσουν τον τίτλο της «βασίλισσας» της W-League “ Queen”, φτάνοντας στις τέσσερις κατακτήσεις.

 3 - Τα γκολ  που ήταν πίσω στο σκορ η Τσατιγκόνγκ Αμπαχάνι στα τελευταία 25 λεπτά, κάνοντας στη συνέχεια μοναδική ανατροπή στο σπίτι της Μπασουντάρα Κινγκς, φτάνοντας σε εκτός έδρας νίκη με 4-3 στο πρωτάθλημα του Μπαγκλαντές. Η Αμπαχάνι πέτυχε δύο φορές περισσότερα γκολ σε αυτά τα 25 λεπτά, απ΄ ότι είχε σημειώσει στα 14 προηγούμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.