Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

Το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020, παραμονή της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Της Παναγίας Της Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίο συμμετείχαν πολλοί κληρικοί της Μητροπόλεως, αλλά και ο ευσεβής λαός, προσκυνητές όλοι της χάρης της Υπεραγίας Θεοτόκου, μεταξύ των οποίων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε προς τους συρρέοντες εκεί πιστούς πανηγυρικό λόγο, ...
αναφερόμενος στην εις ουρανούς μετάσταση της Παναγίας, ως πέρασμα-πάσχα, από την παρούσα, στην αιώνια ζωή. Μάλιστα, αναπτύσσοντας ο  Σεβασμιώτατος τον βίο της Θεοτόκου και την συμμετοχή της στην Θεία Οικονομία, τόνισε και την κατά χάριν μετοχή Της στην Ανάσταση και τον Παράδεισο, πριν την κοινή Ανάσταση και την Δευτέρα παρουσία του Κυρίου.
Την κυριώνυμη ημέρα της πανηγύρεως, Κυριακή 23 Αυγούστου, στο Ιερό Προσκύνημα χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης, ο οποίος και κήρυξε επίκαιρα. Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν στο συλλείτουργο Ιερείς της Χαλκίδος και της Ν. Αρτάκης, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.