Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗ ΨΑΧΝΩΝ

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, πανηγύρισε με λαμπρότητα, σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου, ο οποίος κήρυξε προς τους ευσεβείς προσκυνητές τον θείο λόγο.
Κατά την κυριώνυμη ημέρα στην Ιερά Μονή προσήλθε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος, πλαισιούμενος από ιερείς της περιοχής με πρώτο τον Ιεροκήρυκα και Γραμματέα παρά τω Αρχιγεαμματεί της Ι. Συνόδου της ....
Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη, χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο.
Κατά τις ημέρες της Πανηύρεως, εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν το θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας καθώς και αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου και της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής, καθώς και άλλων Αγίων, τα οποία φυλάσσονται μόνιμα στην Ιερά Μονή.
Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα κόλλυβα της Παναγίας και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. π. Ιάκωβο Μπαλωμένο και την υπόλοιπη αδελφότητα, καθώς και τους λαϊκούς εθελοντές-φίλους της Ιεράς Μονής, για την φιλοξενία και την προετοιμασία της Πανηγύρεως.