Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ελένη Μιντζιφίρη - ΣΧΟΛΙΚΉ ΧΡΟΝΙΆ 2020-2021.


Αγαπητά μου παιδιά, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, γονείς. Σήμερα ξεκινάμε μαζί, μια νέα σχολική χρονιά. Άλλοι την χαρακτηρίζουν, διαφορετική, άλλη δύσκολη, άλλη περίεργη. Θα σας παρακαλούσα να αρκεστούμε στο ένα σκέλος της ευχής, το "Καλή". 
Για να αναλογιστούμε, την περσινή ή την προ- περσινή σχολική χρονιά, άλλαζαν οι ευχές μας, ενώ εξακολουθούσε η πείνα να μαστίζει τον κόσμο; Άλλαζε η ευχή μας, όταν χιλιάδες παιδιά , έμεναν εκτός σχολείου, λόγω φτώχειας; 
Άλλαζε η ευχή μας, όταν χιλιάδες συνάνθρωποι μας, έμεναν άνεργοι, πέθαιναν ...
αβοήθητοι στη μέση ενός διαδρόμου, ξεχασμένοι στο ράντζο ενός νοσοκομείου; αυτοκτονούσαν, πνιγμένοι στα χρέη και στην απελπισία; Έτσι και φέτος, θα προσαρμοστούμε στη νέα δυσκολία - πρόκληση. 
Θα υπακούσουμε,ανεξάρτητα με το τι ο καθένας πιστεύει για το θέμα που λέγεται κορωνοιός, αυτό θα καλεστεί να το εφαρμόσει σπίτι του, δυστυχώς ή όχι. Εμείς οι εκπαιδευτικοί και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά, θα αντιμετωπίσουμε και θα αντιμετωπιστούμε σε καταστάσεις για τις οποίες δεν έχουμε καν ενημέρωση, για επιμόρφωση δεν το συζητώ. 
Απλά, αυτό που δεν πρέπει να καμφθεί, είναι το ηθικό μας και η προσπάθειά μας για μεταλαμπάδευση γνώσης και υψηλής ποιότητας παροχής στην εκπαίδευση. Αυτό είμαι σίγουρη πως ο Έλληνας Εκπαιδευτικός θα το προσφέρει για άλλη μια φορά απλόχερα, έστω αν καλεστεί να κάνει μάθημα με στολή αστροναύτη, σε συνθήκες  έλλειψης βαρύτητας. 
Ας μη βάζω ιδέες όμως! Αγώνας Διαρκής και αδιάλειπτος, για να πετύχουμε τα προφανή, εξασφάλιση καλύτερης και αποτελεσματικότερης εκπαίδευσης , παροχή παιδείας στα παιδιά μας, ανεξαρτήτου εάν αυτά ή όλα ή κάποια από αυτά, εύχομαι το πρώτο, καταφέρουν και σπουδάσουν κάποια διαφορετική επιστήμη από αυτή της Ζωής. 
Καλή, αισιόδοξη χρονιά σε όλους μας. 
Το Μαζί και το Εμείς, είναι τα υπέρ όπλα, διαχρονικά για πάσης φύσεως "εχθρούς".
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός