Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ευχές της Δημάρχου Χαλκιδέων για τη νέα σχολική χρονιά

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, εύχεται στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να έχουν μια δημιουργική σχολική χρόνια, με εφόδια την υπομονή και την επιμονή για την ευόδωση των στόχων τους.  
Φέτος, λόγω της πανδημίας, η επιστροφή στα σχολεία χαρακτηρίζεται από ένα διαφορετικό σχολικό περιβάλλον, με νέα δεδομένα. Αυτό όμως δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στο ουσιαστικό περιεχόμενο του σχολείου, να αποτελεί δηλαδή αφετηρία προσδοκιών, στόχων, δημιουργίας και ελπίδας. Γι’αυτό αποτελεί υποχρέωση όλων μας η τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της μετάδοσης....
του ιού και η σκληρή προσπάθεια από κοινού, ώστε να βγούμε αλώβητοι από αυτή τη νέα πρόκληση. 

Εμείς, ως Δήμος έχουμε προχωρήσει στους απαραίτητους ελέγχους στις υποδομές και έχουμε φροντίσει ώστε όλες οι σχολικές εγκαταστάσεις να πληρούν τις υγειονομικές προϋποθέσεις για να υποδεχτούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές, ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε ένα ευχάριστο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Ένα σχολικό περιβάλλον που θα εμπνέει τους μαθητές και παρα τις δυσκολίες, θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν το ταξίδι κατάκτησης της γνώσης και των ονείρων τους. 

Καλή σχολική χρόνια!