Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Γιάννης Στεργίου: Για το κρούσμα COVID-19 σε σχολική μονάδα

Στις 13/01/2021 πληροφορηθήκαμε από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και λοιπές ιστοσελίδες και όχι μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας, αναφορικά με την θετικότητα εργαζόμενης στη νόσο Covid-19 που ανήκει στο προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων. 
Αντί ο δήμαρχος να κάνει αναφορά στα μέτρα που είχε λάβει προκειμένου η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων να γίνει με ασφάλεια, όπως έπραξαν άλλες δημοτικές αρχές με την διενέργεια διαγνωστικών τεστ (rapid test) σε εκπαιδευτικούς, στο προσωπικό που απασχολείται στις σχολικές δομές και στις απολυμάνσεις των κτηρίων, αρκέστηκε σε συστάσεις οι οποίες σαφώς και έχουν χρησιμότητα όμως από μόνες τους δίχως τη λήψη μέτρων δεν αποτελούν εργαλείο ....αντιμετώπισης της πανδημίας. 
Καλούμε τον κ. Τσαπουρνιώτη να κάνει πράξη την πρόταση της παράταξής μας για ενίσχυση της καθαριότητας των σχολικών μονάδων με την αύξηση των ωρών απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών που εργάζονται με μειωμένο ωράριο και να διαθέσει τις επιχορηγήσεις που έχει δεχθεί ο Δήμος μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας εξ’ ολοκλήρου σε αυτή την κατεύθυνση.

 Ζητάμε: 
Τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες σε τακτικά χρονικά διαστήματα.
Τη συχνή απολύμανση των σχολικών χώρων. 
Την διάθεση απολυμαντικών ειδών και μασκών προστασίας στα μέλη των σχολικών κοινοτήτων. Ευχόμαστε και ελπίζουμε το συγκεκριμένο κρούσμα να είναι το μοναδικό στις εκπαιδευτικές δομές του Δήμου μας. 
Καλή ανάρρωση στην υπάλληλο. 

Λίμνη 14 Ιανουαρίου 2021
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» 
ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ 

 Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ