Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

....φαπούλες

- Στο χώρο της αυτοδιοίκησης, φυσικά και μετράει αυτός που μπορεί να έχει περισσότερες ψήφους σε μια εκλογική αναμέτρηση, αλλά τι να τον κάνεις, όταν ξέρεις πως αυτός, μετά την εκλογή του έχει απαιτήσεις και αν δεν γίνουν δεκτές, μπορεί να αποσύρει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σου.
Είναι αλήθεια, πως όταν ο επικεφαλής μιας παράταξης, δεν είναι ισχυρή προσωπικότητα και δεν προσελκύει  ψηφοφόρους, θα προσπαθήσει να έχει στο ψηφοδέλτιό του, πολλούς οι οποίοι θα ....έχουν τον ρόλο του νεροκουβαλητή.

- Αυτό κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει και να βρεθεί ένας τρόπος ώστε ο κάθε επικεφαλής να προκύπτει μέσα από διαδικασίες και όχι από το επειδή "γουστάρω να είμαι υποψήφιος" δήμαρχος ή Περιφερειάρχης.

- Είναι φανερό, για παράδειγμα στον Δήμο Χαλκιδέων πως ευκολότερα παίρνει κάποιος έδρα στο δημοτικό συμβούλιο, αν είναι επικεφαλής παράταξης, παρά αν είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος!!!! Με 1.200 ψήφους σαν ψηφοδέλτιο μπαίνεις στο ΔΣ και με λίγες παραπάνω ψήφους μπορείς να πάρεις και μία ακόμη έδρα!!!!  Για να εκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος θα πρέπει να ματώσεις πόδια, για να συγκεντρώσεις περίπου 700 σταυρούς προτίμησης και να είσαι από τους τελευταίους που θα εκλεγούν.

- Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα και θα δυσκολέψει πολύ τα πράγματα στις επόμενες δημοτικές εκλογές.