Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Ο Βασιλακόπουλος οδηγεί οριστικά την ΕΟΚ σε εκλογές

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο... κενό έπεσαν οι προσφυγές των υποψηφίων για την προεδρία της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου και Παναγιώτη Φασούλα, αφού το Πρωτοδικείο Αθηνών εκδίκασε αυτές και εν τέλει δικαίωσε την πλευρά του απερχόμενου προέδρου της ΕΟΚ και νυν προέδρου του Δ.Σ. της προσωρινής της Ομοσπονδίας, Γιώργου Βασιλακόπουλου. Το Διοικητικό συμβούλιο δηλαδή της προσωρινής διοίκησης παρέμεινε ως έχει με πρόεδρο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, Α΄ αντιπρόεδρο τον Κωνσταντίνο Παρίση, Β΄ αντιπρόεδρο τον Αριστείδη Γολέμη, γενικό γραμματέα τον Τάκη Τσαγκρώνη και ταμία τον Δημήτρη Αγγελόπουλο. Πλέον, οριστικά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα οδηγήσει την ΕΟΚ σε αρχαιρεσίες στo «Απόστολος Νικολαϊδης» της «Λεωφόρου», με φυσική παρουσία, στις 30 Μαΐου, όπως είχε αποφασίσει την προηγούμενη εβδομάδα μέσω ψηφοφορίας. Για τη συμμετοχή των εκπροσώπων στις εκλογές απαιτείται η παρουσίαση αποτελέσματος self test.  

Στην προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ μετέχουν επίσης οι: Βαγγέλης Γαλατσόπουλος,....

Μιχάλης Βακαλόπουλος, Κώστας Παρίσης, Παναγιώτης Φασούλας, Δημήτρης Ρόζης, Άγγελος Παπανικολάου, Γιάννης Καλαϊτζάκης, Φάνης Χριστοδούλου, Μέμος Ιωάννου, Ευθύμης Ρεντζιάς, Σάββας Λόρτος, Νίκος Νικολόπουλος, Μπάμπης Μαρκάκης, Σπύρος Μπάκουλας, Σταύρος Δουβής, Χρήστος Μήλας και Κώστας Ασημακόπουλος. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι: Ντικούδης, Ηλιόπουλος, Τριανταφύλλου, Ντάκουρης, Βασιλειάδης.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ψηφίστηκε πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, ψηφοφορία την οποία επικύρωσε με απόφαση του το Πρωτοδικείου Αθηνών. Είχαν προηγηθεί ασυμφωνία κατά τη συνεδρίαση των μελών της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, δύο εκλογικές διαδικασίες που οδήγησαν σε ανάδειξη δύο προέδρων (Βασιλακόπουλος και Χριστοδούλου) και διαφορετικά μέλη σε δύο εκτελεστικές επιτροπές, με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενες πλευρές να αναλύσουν τα επιχειρήματά τους ως προς το ποια προσωρινή διοίκηση θεωρούν πως είναι νόμιμη στο Πρωτοδικείο Αθηνών την Τετάρτη, 7 Απριλίου. Η πλευρά Βασιλακόπουλου είχε υποστηρίξει πως δεν υπήρχε απαρτία κατά την εκλογική διαδικασία που ανέδειξε προσωρινό πρόεδρο της ΕΟΚ, τον Φάνη Χριστοδούλου (είχαν αποχωρήσει οι υποστηρικτές του Βασιλακόπουλου), εν αντιθέσει με την ψηφοφορία που ανέδειξε πρόεδρο τον Βασιλακόπουλο, μία ημέρα μετά, κατά τη συνέχιση της συνεδρίασης της προσωρινής διοίκησης, πάντα μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Η πλευρά των Παναγιώτη Φασούλα και Βαγγέλη Λιόλιου υποστήριξε δε πως δεν θα πρέπει να μετέχουν μέλη της απερχόμενης διοίκησης της ΕΟΚ (Βασιλακόπουλος, Τσαγκρώνης, Γολέμης) στην προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας και ζήτησαν από το Πρωτοδικείο την αλλαγή τους. Όμως, εξ αρχής ήταν το Πρωτοδικείο που όρισε τα μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, ανάμεσα στα οποία και κάποια της απερχόμενης διοίκησης. Ως εκ τούτου, το Πρωτοδικείο Αθηνών είχε αποφανθεί τότε πως πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ με «εντολή» τη διενέργεια αρχαιρεσιών ήταν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. 

Το Δ.Σ. της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ που έχει καταρτισθεί σε Σώμα από τις 6/4/2021 και θα οδηγήσει σε αρχαιρεσίες την Ομοσπονδία στις 30 Μαΐου έχει ως εξής:

Πρόεδρος: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Α΄ Αντιπρόεδρος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ
Β΄ Αντιπρόεδρος: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΓΟΛΕΜΗΣ
Γενικός Γραμματέας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ
Ταμίας: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»