Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Καλημέρα

- Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα να έχετε. Περίοδος εξετάσεων πλέον για τα παιδιά και ευχόμαστε τα καλύτερα. Ψυχραιμία και υπομονή σε γονείς και παιδιά και να μην ξεχνάμε πως τίποτα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με αυτές τις εξετάσεις. Η ζωή δίνει ευκαιρίες στα παιδιά και κάποια από αυτές τις ευκαιρίες, θα ταιριάξει με κάποιο από τα παιδιά. Η πίεση και η αγωνία για κάθε παιδί και κάθε γονιό, αυτές τις μέρες είναι μεγαλύτερη, αλλά αυτό δεν φέρνει θετικά αποτελέσματα. Δεν θα μάθουν τα πάντα τα παιδιά τις τελευταίες μέρες. Ας δημιουργήσουμε, ένα θετικό κλίμα γύρω από το κάθε παιδί κι ας του προσφέρουμε ....την ηρεμία που πρέπει για να βρεθεί στην αίθουσα και να μπορέσει να γράψει αυτά που διδάχθηκε με όποιο τρόπο κι αν τα διδάχθηκε. Η πανδημία έκανε δυσκολότερα τα πράγματα και φυσικά οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες για να φτάσει ένα παιδί να δώσει εξετάσεις. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά.

- Την Παρασκευή κλείνουν Γυμνάσια και Λύκεια και παραμένουν ανοιχτά τα Δημοτικά Σχολεία και ακόμη δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο. Τίποτα μα τίποτα δεν προσφέρει αυτό στα παιδιά και πιστεύουμε πως δημιουργεί προβλήματα στα ίδια αφού θα κληθούν να συνεχίσουν μαθήματα μέσα στο καλοκαίρι και κάτω από κακές συνθήκες και με θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς.

- Αλήθεια τι θα προσφέρουν στα παιδιά, οι 10 παραπάνω μέρες που θα πάνε στο σχολείο; Η υπουργός κυρία Κεραμέως και όποιοι πρότειναν το να συνεχιστούν τα μαθήματα στα δημοτικά σχολεία για 2 εβδομάδες, κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους. Για να δούμε μήπως η κυρία υπουργός, πάρει πίσω αυτή την απόφαση και τα παιδιά αρχίσουν από αυτό το Σαββατοκύριακο τις διακοπές τους.

- Μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά με τον κ. Μάνο Παπαμακάριο, αλλά σε καμία περίπτωση στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης, της διαφωνίας κλπ, δεν μπαίνουν τα θέματα υγείας. Του ευχόμαστε να ξεπεράσει γρήγορα ένα πρόβλημα υγείας που έχει, να πάει καλά η εγχείρηση στην οποία θα υποβληθεί και γρήγορα να επιστρέψει υγιής στο σπίτι του και στην οικογένειά του. Περαστικά.

- Επειδή χθες κάποιος μίλησε για άρρωστους στο χώρο της δημοσιογραφίας, να του πούμε, πως άρρωστοι υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Το κρίμα είναι πως σε κάποιους χώρους, οι άρρωστοι πληρώνουν πολύ ακριβά κάποια πράγματα. Τα πληρώνουν τόσο ακριβά που στο τέλος αρρωσταίνουν και τους γύρω τους. Επειδή οι δηλώσεις έτυχε να γίνουν και πάλι στον κ. Βέττα και πάλι στον 96,5, θα θυμίσουμε στον κ. Βέττα τι είχε συμβεί το Μάρτιο του 2020, μετά από δηλώσεις του ίδιου προσώπου. Σε λίγο περισσότερα.