Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Champions League

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Μαδρίτης στη νέα κλήρωση των «16» του Champions League

Με την Παρί ΣΖ των Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαπέ και  Ράμος , κληρώθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης στους «16» του Champions League, στη νέα διαδικασία που έγινε, μετά την ακύρωση της πρώτης,  η οποία ακυρώθηκε από την UEFA λόγω λάθους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Οι Μαδριλένοι, πριν από την επανάληψη είχαν τονίσει ότι θεωρούν απαράδεκτη την πλήρη επανάληψη της κλήρωσης των «16» του Champions League, απειλώντας σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, να κινηθούν εναντίον της UEFA. 

Η Ατέτικο Μαδρίτης θα βρει στο δρόμο της τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του...

Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ η Ιντερ θα αναμετρηθεί με τη Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα. 

Απέναντι σε Σάλτσμπουργκ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, θα βρεθούν αντίστοιχα, Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι θα αναμετρηθεί με την Λιλ, ενώ η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου θα αγωνιστεί για την πρόκριση κόντρα στον Άγιαξ.

Στην προηγούμενη διαδικασία που ακυρώθηκε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αρχικά βγει λανθασμένα υποψήφια για να αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ, δεν μπήκε στο «δοχείο» των νικητών των ομίλων μετά την κλήρωση της δεύτερης-στον όμιλο- Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η Λίβερπουλ μπήκε επίσης κατά λάθος στο «δοχείο» για να αντιμετωπίσει πιθανώς την Ατλέτικο Μαδρίτης, παρόλο που έπαιξαν στον ίδιο όμιλο.  Τα ζευγάρια συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων, οπότε δεν μπορούσαν να κληρωθεί και στους «16». 

Αυτό επηρέασε το ζευγάρι της Ατλέτικο Μαδρίτης, της οποίας οι νομικές υπηρεσίες απευθύνθηκαν στην UEFA. 

«Έπειτα από ένα τεχνικό πρόβλημα με το λογισμικό ενός τρίτου παρόχου υπηρεσιών που δίνει οδηγίες για το ποιες ομάδες μπορούν να παίξουν μεταξύ τους, προέκυψε ένα σημαντικό σφάλμα στην κλήρωση για τον γύρο των «16» του UEFA Champions League. Ως αποτέλεσμα αυτού , η κλήρωση κηρύχθηκε άκυρη και θα επαναληφθεί πλήρως στις 15:00», ανακοίνωσε η UEFA.

Ήδη από νωρίς προέκυψε σύγχυση , όταν σύμφωνα με το Sky Sports News η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα «ζευγάρια» που προέκυψαν, μετά την νέα κλήρωση που έγινε στην Νιόν, για την «φάση των 16» στο Champions League, είναι τα εξής:

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (Πορτογαλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Αγιαξ (Ολλανδία)
Τσέλσι (Αγγλία)-Λιλ (Γαλλία)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)--Γιουβέντους (Ιταλία)
Ιντερ (Ιταλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Για την ιστορία η πρώτη κλήρωση, που θεωρείται άκυρη, έφερε αντιμέτωπες Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Κριστιάνο Ρονάλντο και Παρί ΣΖ του Λιονέλ Μέσι, τη Λίβερπουλ με τη Σάλτσμπουργκ, Τσέλσι με την πρωταθλήτρια της Ligue 1, Λιλ, ενώ τη Μάντσεστερ Σίτι με τη Βιγιαρεάλ, τη νικήτρια του Europa League,η Μπενφίκα  κληρώθηκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Μπάγερν, ενώ επίσης προέκυψαν τα «ζευγάρια» Ιντερ -Αγιαξ και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας -Γιουβέντους.  

*** Οι πρώτες αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 15-16/02 και 22-23/02, ενώ οι ρεβάνς στις 8-9/03 και 15-16/03, με ώρα έναρξης όλων στις 22:00.

**** Η κλήρωση των προημιτελικών, των ημιτελικών και του τελικού (ποιος θα είναι τυπικά γηπεδούχος) θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.

***** Ο κανόνας των εκτός έδρας γκολ έχει καταργηθεί, οπότε η ισοπαλία μετά από 180 λεπτά οδηγεί στην παράταση ανεξάρτητα από τον αριθμό των γκολ που έχει σημειώσει κάθε ομάδα εντός και εκτός έδρας. Εάν και στο 30λεπτο που θ΄ ακολουθήσει δεν υπάρξει νικητής, τότε η διαδικασία θα οδηγείται στα πέναλτι.

****** Ο τελικός του Champions League 2021/2022 είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 28 Μαΐου στην «Gazprom Arena» της Αγίας Πετρούπολης.