Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

NL 2022-23: Το «παρελθόν» της Ελλάδας με τους αντιπάλους της

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Κόσοβο είναι ο αντίπαλος που δεν λείπει από τις κληρώσεις της Εθνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια. Σε σύνολο τεσσάρων αναμετρήσεων, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετρά μία νίκη, εκτός έδρας μάλιστα και τρεις ισοπαλίες.

Το «διπλό» (2-1) είχε σημειωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2020 στην Πρίστινα, για την ίδια διοργάνωση. Έκτοτε, τόσο ο εντός έδρας αγώνας για το Nations League όσο και οι δύο πρόσφατοι για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 ολοκληρώθηκαν ισόπαλοι.

Με την Κύπρο η Ελλάδα έχει αναμετρηθεί 27 φορές κι έχει νικήσει σε 18 αγώνες,...

έχει ηττηθεί σε τρεις και έξι παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Να σημειωθεί ότι από τους 27 αγώνες της Ελλάδας με την Κύπρο οι 23 ήταν φιλικοί και μόλις 4 επίσημοι, δύο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και άλλοι δύο για την αντίστοιχη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Με την Εσθονία, την οποία η Ελλάδα θα συναντήσει ως αντίπαλο αν η Εθνική Ομάδα της Βαλτικής χώρας υπερκεράσει το εμπόδιο της Κύπρου, η Εθνική έχει αγωνιστεί έξι φορές. Δύο από τα παιχνίδια ήταν για το Nations League, δύο για τα προκριματικά του ΠΚ και άλλα δύο ήταν φιλικά. 

Η Ελλάδα έχει τρεις νίκες, η Εσθονία μία και δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Στα δύο παιχνίδια του Nations League στα οποία συναντήθηκαν το 2018, οι αντίπαλοι νίκησαν εκτός έδρας ο ένας τον άλλον με το ίδιο σκορ: 1-0. Το παιχνίδι με τα περισσότερα γκολ ήταν και πάλι ένα φιλικό, στις 10/11/2001, που έληξε με νίκη της Ελλάδας 4-2.