Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Δίκη για την πλημμύρα στη Μάνδρα: Την ενοχή των 20 από τους 21 κατηγορούμενους, ανάμεσά τους η Ρ. Δούρου, ζήτησε η εισαγγελέας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ενοχή των εικόνων από τους εικοσιένα κατηγορούμενους για τα ολόκληρα πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 ζήτησε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο η εισαγγελέας Έδρας Πετρούλα Μακρή. 

Η κυρία Μακρή ξεκίνησε την αγόρευσή της στις 9.30 το πρωί και ολοκλήρωσε την πρόταση μετά τις 3 μεσημέρι, προτείνοντας να κηρυχθεί ένοχη η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, δύο αντιπεριφερειάρχες, τρεις δήμαρχοι, κατά τον επίμαχο χρόνο καθώς και σε στελέχη Δασαρχείων και αρμόδιων υπηρεσιών. . Ζήτησε επίσης να κηρυχθεί αθώα μια κατηγορούμενη, υπαλλήλους....

της επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων, καθώς έλειπε για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε νόμιμες άδειες. 

Ο εισαγγελέας ζήτησε για την πλειονότητα των κατηγορουμένων αθώωσης όσον αφορά το αδίκημα της παράβασης των καθηκόντων, κρίνοντας ότι δεν προέκυψε για την στοιχειοθέτησή του ο απαιτούμενος βάσει του νόμου πορισμού οφέλους. Ωστόσο για δύο κατηγορούμενους, υπαλλήλους Πολεοδομίας ζήτησε ενοχή και για το αδίκημα αυτό.

Για την κυρία Δούρου η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή για τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας εξ αμέλειας και κατ' εξακολούθηση δια παραλείψεως, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως και σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεων. 

Για αντίστοιχες κατηγορίες ζήτησε ενοχή των δύο αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων και στελεχών Δασαρχείων και Τεχνικών Υπηρεσιών .