Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κατόπιν προσκλήσεως από τη διδακτική κοινότητα, συμμετείχε σε διαδικτυακή συνάντηση με μαθητές της Στ΄ τάξεως του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος, στους οποίους ανέπτυξε το θέμα «Πώς η παρουσία των Αγίων στην Εύβοια επηρέασε τη ζωή των ανθρώπων και διαμόρφωσε την καθημερινότητά τους», στα πλαίσια Εργαστηρίου Δεξιοτήτων που πραγματοποιεί το Σχολείο, με θεματική ενότητα «Ο Χριστός και ο τόπος μας».
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε διαδικτυακή συνέντευξη στον Εκκλησιαστικό Τηλεοπτικό Σταθμό 4Ε.
Το μεσημέρι, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με... αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχαήλ Σταυριανουδάκης και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος επέδωσε στον κ. Τριαντόπουλο υπόμνημα, το οποίο αφορά σε έργα ανάπλασης της Βορείου Ευβοίας και συζήτησαν την πορεία των εν εξελίξει έργων ανασυγκρότησης, ενώ του υπέβαλε αιτήματα που αφορούν έργα εκκλησιαστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος στην ως άνω πολύπαθη περιοχή.
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε διαδικτυακή επικοινωνία με νέους και νέες της Ιεράς Μητροπόλεως, μετά από αιτήματα πολλών συμμετεχόντων στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη (15.2.2022).
Και σ’ αυτή την τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες Σχολείων, μέλη των Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων, των Κατασκηνώσεων, της Χορωδίας-Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, φοιτητές και φοιτήτριες με καταγωγή από την Εύβοια, που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Πατρίδος μας και του κόσμου και νέες οικογένειες.
Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε θέματα σχετικά με την φιλία και τον πόλεμο, τα οποία είχαν ζητήσει εκ των προτέρων κάποιοι συμμετέχοντες και εν συνεχεία έγινε σχετικός διάλογος, ενώ πολλές ήταν και οι τοποθετήσεις των νέων σχετικά με την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.
Η διαδικτυακή σύναξη ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση του Σεβασμιωτάτου ότι η Τηλεδιάσκεψη Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος θα επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα και την θεματολογία της θα την επιλέγουν οι συμμετέχοντες.