Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

«Χρέος μας να παραδώσουμε το φράγμα Ψαχνών, το εμβληματικό αυτό έργο, στους κατοίκους της Εύβοιας»

 Σίμος Κεδίκογλου

«Χρέος μας να παραδώσουμε το φράγμα Ψαχνών, το εμβληματικό αυτό έργο, στους κατοίκους της Εύβοιας»
Ο συντονισμός των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το Φράγμα Ψαχνών, απασχόλησε τη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης που είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας....
κ. Γιώργο Κελαϊδίτη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ.Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Δημάρχου Διρφύων- Μεσσαπίων κ. Γιώργος Ψαθάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων Π.Ε. Εύβοιας κ. Εμμανουήλ Κηλίφης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων –Τμήμα Μελετών και Ωρίμανσης Έργων Π.Ε. Εύβοιας κα. Μαρία Κοτσίμπου και ο μελετητής κ.Αλέξανδρος Ζώης.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης, συζητήθηκαν τα τεχνικά θέματα του έργου και η εξέλιξη της σχετικής μελέτης για την ένταξη στη διαδικασία έγκρισης και χρηματοδότησης. Επισημαίνεται ότι το ΥΠΑΑΤ  έχει προβεί σε προένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΥΔΩΡ 2.0.
 Ο κ. Κεδίκογλου κάλεσε τους αρμόδιους φορείς για την εμπρόθεσμη υποβολή των σχετικών μελετών, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά «είναι χρέος μας να παραδώσουμε το εμβληματικό έργο στους κατοίκους της Εύβοιας».
Υπενθυμίζεται ότι το φράγμα βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του Ν. Εύβοιας, περίπου 5 km βόρεια από τα Ψαχνά και 2 km βορειοδυτικά του οικισμού Μακρυμάλλης, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι με το έργο αυτό θα εξασφαλιστεί η άρδευση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μεσσαπίων και θα ενισχύσει σημαντικά την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.