Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην έκθεση τροφίμων και ποτών FOOD EXPO 2022

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στην έκθεση τροφίμων και ποτών FOOD EXPO 2022 που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στην Αττική από 12 έως 14 Μαρτίου 2022.
Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις άφησε η αποστολή των 41 επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που έδωσαν ένα δυναμικό παρών σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών διεθνώς. 
Η παρουσία της Περιφέρειας ενισχύθηκε περαιτέρω με την συμμετοχή των Επιμελητηρίων της Φθιώτιδας, της Εύβοιας και της Βοιωτίας, τα οποία με τον κομβικό τους ρόλο πολλαπλασίασαν τη δυναμική των Στερεοελλαδίτικων επιχειρήσεων σε ένα ευρύ φάσμα δυνητικών αγοραστών. 
Μέσα από πολυάριθμες επαγγελματικές συναντήσεις οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους προωθώντας τα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα τους, ενώ προσέλκυσαν και το... ενδιαφέρον εμπόρων τροφίμων και ποτών του εξωτερικού, δημιουργώντας προοπτικές για περαιτέρω διείσδυση των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας σε ξένες αγορές.
Σε ένα κλίμα αισιοδοξίας για την επιχειρηματικότητα, τα Στερεοελλαδίτικα προϊόντα και οι μοναδικές τους γεύσεις αναδείχθηκαν μέσα από δρώμενα γευσιγνωσίας επιβεβαιώνοντας τη μοναδική τους ποιότητα και την υψηλή γαστρονομική τους αξία.  
Με την συνδρομή του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έβαλε τον πήχη ψηλά και εξασφάλισε για τους εκθέτες μια επιτυχημένη παρουσία σε ένα εκθεσιακό γεγονός υψηλής απήχησης και επισκεψιμότητας. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Ευάγγελος Κούκουζας δήλωσε « η έκθεση FOOD EXPO αποτελεί πλέον έναν θεσμό- μια γιορτή της επιχειρηματικότητας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την δυναμική παρουσία των επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας σε αυτή. 
Μέσα από την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την προβολή και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας που επιβλέπει ο Περιφερειάρχης κος Φάνης Σπανός, τα Στερεοελλαδίτικα προϊόντα επιβεβαίωσαν  για μια ακόμα φορά την  εξαιρετική ποιότητα και την φήμη τους. 
Με επιμονή και προσήλωση στους στόχους υλοποιούμε το εκθεσιακό μας πρόγραμμα, ώστε να τονώσουμε την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται γύρω από το επιχειρηματικό οικοσύστημα της αγροδιατροφής, έχοντας πάντα ως στόχο την ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος και την  αυτοτροφοδοτούμενη περιφερειακή ανάπτυξη».