Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Αυγενάκης: «Με ενδιαφέρει το συμφέρον των πολλών κι όχι το χατίρι των ελάχιστων»

 

O υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, φιλοξενήθηκε στο TV CRETA, σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του.

Τα κυριότερα σημεία:


- Η καθημερινή μου αγωνία; Αυτά για τα οποία δεσμεύομαι, να υλοποιούνται στο ακέραιο, να είναι ορατά από την αθλητική οικογένεια. Και είμαι περήφανος για τη δουλειά που έχουμε κάνει, με συνέπεια και επιμονή στο αποτέλεσμα, διότι απ’ αυτό κρινόμαστε κι όχι από τις προθέσεις και τα όμορφα λόγια.

- Με ενδιαφέρει το συμφέρον των πολλών κι όχι το χατίρι των ελάχιστων. Δεν έχω διάθεση για προσωπικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, αλλά θέλω να μπει μια τάξη και η ΕΠΟ είναι η τελευταία Ομοσπονδία (από τις 54 της χώρας) που δεν έχει τακτοποιηθεί στο Ηλεκτρονικό...

Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων.

- Το Μητρώο 2,5 χρόνια τώρα νοικοκυρεύει το άναρχο αθλητικό οικοδόμημα, με ένα μεγάλο βήμα σε κάθε χρόνο εφαρμογής του και μαζί με το Μητρώο Εγκαταστάσεων («Πέλοπας»), το Μητρώο Προπονητών, το σύστημα αξιολόγησης Ομοσπονδιών («Χίλων») είναι εργαλεία βελτίωσης, ανάπτυξης και χρηματοδότησης του αθλητισμού μας.

- Από τις συνολικά 8.928 χορηγήσεις της θεμελιώδους πιστοποίησης λειτουργίας κάθε αθλητικού σωματείου, της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης, που έχουν εκδοθεί σε 23 χρόνια -από το 1999-, οι 4.327 ζητήθηκαν από τα σωματεία μόλις στα τελευταία 2,5 χρόνια, ακριβώς εξαιτίας του Μητρώου!

- Τις ισορροπίες του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ τις τηρούμε με ευλάβεια, παρά τις ασυναρτησίες και τις αοριστολογίες του προέδρου της ΕΠΟ, κ. Μπαλτάκου. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές ΕΠΣ που δρουν για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο παραγωγικά, καταθέτοντας προτάσεις κι όχι αντιπολιτευτικά, για να προκαλέσουν τεχνητή σύγκρουση και αδιέξοδο.

- Το 84% των ενεργών ποδοσφαιρικών σωματείων, όπως ακριβώς μας τα κατέθεσαν επισήμως οι 54 ΕΠΣ, έχουν προσέλθει στο Μητρώο. Και εξετάζουμε νομοθετική πρωτοβουλία ώστε και εκείνα τα σωματεία, των οποίων οι αιτήσεις εγγραφής τους στο Μητρώο βρίσκονται ακόμα στο στάδιο εξέτασης/θεραπείας, να έχουν τελικά δικαίωμα χρήσης των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και να τους παρέχουν οι Περιφέρειες άδειες διεξαγωγής αγώνων.

- Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι ο παγκόσμιος πρεσβευτής της χώρας μας και έφερε την Ελλάδα και στη διεθνή κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Με τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που διεξάγουμε, υπηρετούμε και την εξωστρέφεια και την προβολή της και τους εθνικούς στόχους του αθλητικού τουρισμού και της ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας.

- Εξαιρετικά καθαρή και έντιμη η επικοινωνία του Πρωθυπουργού. Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω της ΔΕΘ, με τους πολίτες. Θεσμικά προσηλωμένος για εκλογές στο τέλος της 4ετίας, με ρεαλιστικές εξαγγελίες για τα ζωτικά ζητήματα με την ακρίβεια και την ενέργεια και πρωτοπόρος σε εφικτές λύσεις. Άλλωστε, πρωτοστατούμε και στην Ευρώπη σ’ αυτά -και όχι μόνο- τα ζητήματα με τις προτάσεις μας που υιοθετούνται ως κεντρικές πολιτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.