Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

.....σουτάκια

 - Οι διαιτητές είναι άνθρωποι και όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι κι αυτοί κάνουν λάθη. Θα πρέπει κι αυτοί να μάθουν να ζητούν συγνώμη για τα λάθη τους και να μην προσπαθούν να εκδικηθούν παράγοντες, προπονητές ή ποδοσφαιριστές, επειδή έχουν την δυνατότητα να γράψουν ότι θέλουν στο Φύλλο Αγώνα και με βάση αυτά που θα γράψουν να επιβληθούν τιμωρίες. Ο διαιτητής δεν είναι εξουσία. Είναι μέρος ενός αγώνα και μαζί με όλους τους άλλους, θα.... πρέπει να συμβάλλει ώστε ο αγώνας να εξελιχθεί σωστά και μέσα σε αθλητικά πλαίσια.

- Όταν κάποιος πει κάτι σε έναν διαιτητή, ακόμη και με άσχημο τρόπο, ακόμη και υβριστικά, ο διαιτητής δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνει την γνωστή χειρονομία με το δάχτυλο ή να πιάσει τα γεννητικά του όργανα, γιατί έτσι θα προκαλέσει και θα έρθουν τα χειρότερα.

- Ο διαιτητής ή ο βοηθός θα πρέπει να κοιτάξουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους, θα πρέπει να μελετούν τους κανονισμούς και να κάνουν προπονήσεις για να είναι σε καλή κατάσταση. Θα πρέπει επίσης να ξέρουν πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεσπούν με οποιονδήποτε τρόπο.