Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Σε ολόκληρη την Εύβοια και τις Ιερές Μητροπόλεις της, Χαλκίδος και Καρυστίας, τιμήθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα η εορτή της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, επ’ ονόματι των οποίων πανηγυρίζουν αρκετοί Ενοριακοί Ι. Ναοί και πολλά εξωκκλήσια.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 επισκέφθηκε τον Ενοριακό Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, πλαισιούμενος από πλειάδα Κληρικών της Πόλεως, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, ενώ κήρυξε τον θείο λόγο προς...τους προσελθόντες πιστούς, αναπτύσσοντας τη θεολογική διδασκαλία της Εκκλησίας μας περί των αγίων Αγγέλων.
Ο Εσπερινός ολοκληρώθηκε με την πληθωρική συμμετοχή Κλήρου, Αρχών του τόπου και Λαού στη λιτάνευση της εφεστίου ιεράς εικόνος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, την οποία είχαν κομίσει στη Χαλκίδα Μικρασιάτες πρόσφυγες.
Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, μετέβη στην Κύμη και ιδιαίτερα στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Ταξιαρχών, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, συμμετείχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου, εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και κήρυξε τον θείο λόγο.