Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, με τη συμμετοχή πλήθους Κλήρου και Λαού της Πόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Νεκταρίου, με έμφαση την χρονική περίοδο της παρουσίας και διακονίας του στην Εύβοια, συνεβούλεσε τους εκκλησιασθέντες και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως (97, 7fm) να αναλάβουν τον τρόπο και το ήθος του Αγίου Νεκταρίου, με μόνο μας μέλημα την...
εκπλήρωση του θελήματος του Θεού.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, κυριώνυμη ημέρα της εορτής του Αγ. Νεκταρίου, ο Σεβασμιώτατος, μετέβη στον ίδιο Ι. Ναό, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στην Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς αρκετούς Ιερείς εκ της Χαλκίδος και των περιχώρων, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο ιεροκήρυκας Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης-Β΄ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος, αναφερθείς ερμηνευτικά στο διατεταγμένο αποστολικό ανάγνωσμα, επεσήμανε την ενσάρκωση των αποστολικών λογίων «ως τέκνα φωτός περιπατείτε» στο βίο του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος γίνεται φως για κάθε χριστιανό που αγωνίζεται για την κληρονομία του παραδείσου, επιλέγει φωτεινό τρόπο σκέψης και διαπράττει έργα φωτεινά, ώστε να γίνει κι εκείνος φως κατά χάριν.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικά σε όλες τις εορτάζουσες και όλους τους εορτάζοντες, ενώ συνεχάρη τον Εφημέριο της Ενορίας Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, τους συνεργάτες, εθελοντές και εθελόντριες της Ενορίας, που είχαν προετοιμάσει άρτια την ιερά πανήγυρη.

Τα κηρύγματα του Σεβασμιωτάτου και του π. Ιωάννου μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, επιλέγοντας τους συνδέσμους https://www.youtube.com/watch?v=h3__t6I7KJ0&t=13s

και Πανοσι/ατος Αρχιμ Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς Χαλκίδος, θείο κήρυγμα. αντίστοιχα.