Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Για τη διαδικασία και τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών εκλογών- παρωδία

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Χαλκίδας για τη διαδικασία και τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών εκλογών-παρωδία

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Χαιρετίζουμε όλους εσάς που με την αποχή σας από τις εκλογές- παρωδία  γυρίσατε την πλάτη στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο Παιδείας που προσπάθησαν να επιβάλλουν απαράδεκτες, αντιδημοκρατικές διαδικασίες “εκλογής” των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, που έκαναν ότι μπορούσαν για να βάλουν χέρι στα σωματεία μας, ώστε να τα θέσουν υπό κρατικό και κυβερνητικό έλεγχο εφαρμόζοντας τον επαίσχυντο, αντεργατικό νόμο του Χατζηδάκη, που προσπάθησαν να απαξιώσουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Τα ποσοστά αποχής πανελλαδικά ξεπερνούν το 65%, γεγονός που μας γεμίζει με αισιοδοξία και αποδεικνύει ότι οι εκπαιδευτικοί της βάσης για άλλη μια φορά ακύρωσαν στην πράξη αντιδημοκρατικές, αντεργατικές και άδικες κυβερνητικές αποφάσεις και αυτό αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες όλων των εργαζομένων. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Εύβοια, οι δυνάμεις του κυβερνητικού.... συνδικαλισμού μπορεί να ευαγγελίζονται τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στις “εκλογές” (στο 50%, όπως δημοσιοποίησαν), κρύβουν όμως σαν επτασφράγιστο μυστικό το ακριβές ποσοστό συμμετοχής και αποχής στον νομό μας, μιας και για πρώτη φορά στα χρονικά δε δίνουν στη δημοσιότητα τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους συναδέλφους, παρά μόνο τους ψηφίσαντες. Φαίνεται ότι, παρά τους “πανηγυρισμούς”, τους έκατσε βαρύ…

Η αποχή των εκπαιδευτικών από αυτές τις “εκλογές” αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, γιατί αυτή τη φορά ήταν αντιμέτωποι με ένα ενιαίο συντονισμένο μπλοκ δυνάμεων το οποίο αποτελούνταν από τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΗΣΥ, ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ), διάφορους “παράγοντες” της Διοίκησης, ακόμη και τις ίδιες τις Διευθύνσεις, που έκαναν πλάτη στην κυβέρνηση και το Υπουργείο με κάθε μέσο. 

Άσκησαν μεγάλες πιέσεις στους συναδέλφους,  μέχρι και την τελευταία στιγμή, αποφασίζοντας ακόμη και παράταση της διαδικασίας, γεγονός που μαρτυρά την τεράστια πρεμούρα τους να στηρίξουν με κάθε τρόπο το Υπουργείο και την κ. Κεραμέως. Έφτασαν ακόμη και στο σημείο να εκβιάσουν σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα τους νεοδιόριστους συναδέλφους, ότι τάχα θα έχουν πρόβλημα με τη νομιμοποίηση. Επίσης, οι ίδιες δυνάμεις αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία για την εκλογική διαδικασία, ακόμη και για το αποτέλεσμα των “εκλογών”.

Ένα ακόμη ενδεικτικό παράδειγμα από τα πολλά,  που μας δημιουργεί μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσο η “εκλογική” διαδικασία ήταν αδιάβλητη και αδιάτρητη, είναι αυτό του νομού μας. Η διαδικασία γινόταν κλειδωμένων στην κυριολεξία των θυρών και επίσης, υπήρξε άρνηση να δοθεί οποιοδήποτε στοιχείο για αυτή, ακόμη και σε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, που παραβρέθηκε στα γραφεία της  ΔΙΠΕ,  για να λάβει γνώση για τη ροή της διαδικασίας, των εκλογικών καταλόγων και των αποτελεσμάτων των εκλογών, όπως είχε κάθε δικαίωμα να κάνει.  Μάλιστα, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, στέλεχος  της ΔΙΠΕ Εύβοιας, αρνήθηκε πίσω από την κλειδωμένη πόρτα να παραλάβει ακόμη και σχετική αίτηση του μέλους του Δ.Σ!!!

Συνάδελφοι, συνεχίζουμε μαζικά και μαχητικά με τη συμμετοχή μας στην απεργία στις 9 του Νοέμβρη! Δίνουμε μια ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική πολιτική που μας γυρνάει εκατοντάδες χρόνια πίσω να ζούμε και να δουλεύουμε σε συνθήκες Μεσαίωνα. Απεργούμε, ξεσηκωνόμαστε για να μην πληρώσει πάλι ο λαός! Απεργούμε για αυξήσεις στους μισθούς μας, για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας! 

9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΏΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ, 10:30, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ