Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2023 σε στεριά και θάλασσα

Ο Δήμος Χαλκιδέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (ΟΠΑΣΤΕ) συνδιοργανώνουν, σε συνεργασία με την Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας και τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Εύβοιας, το «ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2023» με πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων και ένα μοναδικό θέαμα σε στεριά και θάλασσα την Κυριακή της Αποκριάς, 26 Φεβρουαρίου 2023.
Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023
Της Αποκριάς ΧοροΠατήματα
Η ΔΑΕΕΠΕΧ, σε συνεργασία με την Λαογραφική Εστία Εύβοιας, διοργανώνουν, για πρώτη 
φορά, στις 18:30 το απόγευμα στην Πλατεία.... Αγοράς, ένα μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι, με χορούς και τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας, με κεράσματα και αποκριάτικα δρώμενα.

 ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023
Αποκριά με τους BATALA
Οι Τυμπανιστές BATALA ξεκινούν στις 11:00 το πρωί από την παραλία και διασχίζουν όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης, σηματοδοτώντας την έναρξη του Καρναβαλιού, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Απόκριες στις Γειτονιές
Στις 18:00 γιορτάζουμε με Πολιτιστικούς Συλλόγους τις Αποκριές στις γειτονιές της Χαλκίδας (Έξω Παναγίτσα, Αλάτσατα, Νεάπολη, Κάνηθος, Αγ. Κωνσταντίνος, Αγ. Ιωάννης, Κέντρο Χαλκίδας), με παραδοσιακές ορχήστρες, φωτιές και κεράσματα.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023
Παιδικό Πάρτυ «ΜΑΣΚΕ»
Το πρωινό της Κυριακής ξεκινά με το παιδικό μας Μασκέ Πάρτυ στις 11:30 στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, για παιχνίδι και ατελείωτη διασκέδαση για τους μικρούς καρναβαλιστές.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2023
σε στεριά και θάλασσα
Η Κυριακή της Αποκριάς συνεχίζεται από τις 16:00 με το Καρναβάλι Χαλκίδας 2023, ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ σε στεριά και θάλασσα, που παρουσιάζει ο Χρήστος Φερεντίνος και περιλαμβάνει:
 Παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων, μια μεγάλη παρέλαση με τυμπανιστές, άρματα και πλήθος Καρναβαλιστών με ευρηματικές ενδυμασίες και κατασκευές, η οποία ξεκινά από το Κόκκινο Σπίτι και καταλήγει στην παραλία Χαλκίδας.
 Θαλασσινή παρέλαση, από εκατοντάδες πλεούμενα και πληρώματα, σε ένα υπερθέαμα μουσικής, πυροτεχνημάτων, εφέ ήχου και φωτός και το παραδοσιακό κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου μέσα στη θάλασσα.
 Συναυλία στην παραλία της Χαλκίδας με τους STAVENTO και την ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ, οι οποίοι έρχονται με τις επιτυχίες τους να βάλουν «φωτιά» στο φετινό Καρναβάλι Χαλκίδας.
Εδώ θα βρείτε το επίσημο βίντεο για το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2023 σε στεριά και θάλασσα: