Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή στον Δήμο Χαλκιδέων και καθορίστηκαν οι διατιθέμενοι δημόσιοι χώροι, κατά την προεκλογική περίοδο των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου

Συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, η Διακομματική Επιτροπή εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, συνασπισμών και συνδυασμών υποψηφίων, υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματισμού και Τουρισμού κ. Νίκου Παπαγεωργόπουλου, προκειμένου να καθοριστούν οι τρόποι χρήσης των χώρων που διατίθενται για την προβολή τους και να ενημερωθούν για όλες τις αναγκαίες λεπτομέρειες, κατά την προεκλογική περίοδο των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη της Διακομματικής, εκ μέρους του Δήμου Χαλκιδέων, οι Αντιδήμαρχοι Έργων Βασίλης Γουρνής και Καθαριότητας Γιώργος Πάνος.... και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων: Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡα 25, Εθνική Δημιουργία, Ελληνική Λύση.
Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκαν οι διατιθέμενοι δημόσιοι χώροι του Δήμου Χαλκιδέων, για την τοποθέτηση αφισών, την εγκατάσταση περιπτέρων και την διοργάνωση προεκλογικών εκδηλώσεων και συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν:
Α) Η τοποθέτηση 21 ταμπλό, για την αφισοκόλληση στην πόλη της Χαλκίδας. 
Τα σημεία τοποθέτησής τους θα είναι: πλατεία Αθανάτων (3), Νέο πάρκο στο Βούρκο (3), ΚΤΕΛ (3), πλατεία Κανήθου (3), πεζόδρομος Νεάπολης (3), πλατεία Δημοτικής Αγοράς (3), Βενιζέλου επί της πλατείας Αγοράς πλησίον περιπτέρου στη συμβολή των οδών Νεοφύτου και Βενιζέλου (3). Επιπλέον, από δύο (2) ταμπλό σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Χαλκιδέων (στον αύλειο χώρο των Δημοτικών Καταστημάτων Δ.Ε. Ληλαντίων, Νέας Αρτάκης, Αυλίδας και Ανθηδόνος). Σε κάθε ένα από τα παραπάνω σημεία, τα πολιτικά κόμματα θα μπορούν να τοποθετούν από μία αφίσα. 
Β) Η παραχώρηση χώρων για εγκατάσταση πάγκου διανομής φυλλαδίων, μετά από σχετικό αίτημα, στα εξής σημεία τοποθέτησης: Πλατεία Αγοράς, Όπισθεν δικαστηρίων (πεζόδρομος), Πλατεία Αγίου Νικολάου (στο διάδρομο που συναντά την οδό Φαρμακίδου). 
Γ) Η παραχώρηση ανοιχτών και κλειστών Δημοτικών θεάτρων και ανοιχτών και κλειστών Δημοτικών γυμναστηρίων και γηπέδων, για ομιλία και προεκλογικές συγκεντρώσεις.
Δ) Απαγορεύεται η χρήση του χώρου έμπροσθεν του μνημείου Εθνικής Αντιστάσεως στην παραλία Χαλκίδας, οι αύλειοι χώροι σχολικών μονάδων και Ιερών Ναών, για ομιλία, συγκέντρωση, τοποθέτηση πάγκου διανομής φυλλαδίων.
 Σημειώνουμε ότι:
1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ανάρτηση αεροπανό και η ρίψη φυλλαδίων (φέιγ βολάν), από όλα τα 
πολιτικά κόμματα ανεξαιρέτως, σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
2. Οι παραχωρήσεις θα γίνονται κατόπιν αιτήσεων των πολιτικών κομμάτων και με σειρά 
προτεραιότητας.
3. Η αφισοκόλληση εκλογικού περιεχομένου σε οποιοδήποτε άλλο σημείο από αυτά που 
έχουν παραχωρηθεί, θα αφαιρείται αυτόματα από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου 
Χαλκιδέων και θα επιβάλλεται το ανάλογο πρόστιμο, σύμφωνα με τον Κανονισμό 
Καθαριότητας του Δήμου.