Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να είστε καλά στην υγεία σας. Τα ψέματα τελειώνουν και η ώρα της κρίσης του λαού πλησιάζει. Την Κυριακή 21 Μαΐου έχουμε Εθνικές εκλογές, οπότε αυτό το Σαββατοκύριακο οι πολιτικοί αρχηγοί και οι υποψήφιοι βουλευτές θα τα δώσουν όλα, αφού το επόμενο δεν θα έχουμε......συγκεντρώσεις, ομιλίες κλπ. Την άλλη Παρασκευή τελειώνει η προεκλογική περίοδος.

-  Μετράμε δηλαδή 8 και σήμερα για να ξεκινήσει η ψηφοφορία στις 07:00 το πρωί της Κυριακής. Το βράδυ της Κυριακής από 21:00 και μετά θα έχουμε και την ροή επίσημων αποτελεσμάτων, αλλά είναι γνωστό πως το κλίμα θα έχει διαμορφωθεί σχεδόν από 19:01 αφού οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα έχουν κάνει τα γνωστά exit poll ή όπως ο καθένας τα λέει.

- Ας μη γελιόμαστε όμως. Της τελευταίες μέρες υπάρχει μια τάση από τον κόσμο και δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να μην ρίξουν την χώρα στην ακυβερνησία και να μην εμπιστευθούν Τσίπρα και Ανδρουλάκη. Πολλές από τις κρυφές δημοσκοπήσεις βλέπουν μια σημαντική αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ, αλλά και της ΝΈΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και χάνουν ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αλλά και η Ελληνική Λύση και το Μέρα 25.

- Περίπτωση αυτοδυναμίας με το σύστημα της απλής αναλογικής δεν υπάρχει, αλλά αν υπάρξει μεγάλη διαφορά μεταξύ ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ τότε η αυτοδυναμία στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι δεδομένη.

- Η ΝΔ το βράδυ της Κυριακής των εκλογών θα πρέπει να δείξει πως είναι ήρεμη δύναμη και να μην παρασυρθεί από τα όσα θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει την ήττα του. Η ΝΔ με όλα της τα στελέχη να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Δεν ξέρουμε κανείς το ποσοστό που θα πάρει η ΝΔ αλλά είναι βέβαιο πως το κόμμα θα είναι πρώτο και με διαφορά.