Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΜΕ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν   Τ Υ Π Ο Υ

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημέριου του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Φύλλων, όπου, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων, των διδασκομένων και του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του Χωρίου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία για τους μικρούς μαθητές, με συλλειτουργούς τους συνοδούς του Κληρικούς και τον Εφημέριο της Ενορίας.... Οικον. Αναστάσιο Αναστασίου.
Όλοι οι μαθητές, με την καθοδήγηση και την διδακτική φροντίδα του Διδασκάλου κ. Κυριάκου Στάντζου-Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγ. Λουκά Πατησίων και Καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία ψάλλοντας εν χορώ, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και έχοντας την άδεια των γονέων τους, συμμετείχαν και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έκανε επεξηγηματικές, σχετικά με τα τελούμενα στη Θεία Λειτουργία, αναλύσεις.
Στο τέλος ευχαρίστησε εν το προσώπω του Διευθυντού του Δημοτικού Σχολείου κ. Δημήτριο Κλωστοτήρα όλους τους διδασκάλους, για την πρόσκληση που του απηύθυναν, αλλά και την αγαστή συνεργασία με την Ενορία, ενώ τους συνεχάρη και για το θαυμάσιο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν.
Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος διένειμε το αντίδωρο και οι συνοδοί του Κληρικοί αναμνηστικές ευλογίες, εκ μέρους του, ενώ μετά τη διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Σχολείο, όπου η διεύθυνση παρέθεσε πρωινό κέρασμα σε όλους και οι μαθητές και μαθήτριες προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο ευχαριστήρια-αναμνηστική κάρτα.