Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Ο Δήμος Χαλκιδέων στα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου στη Χαλκίδα

Στα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου στη Χαλκίδα, που τελέστηκαν χθες, Σάββατο 6 Μαΐου 2023, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού κ. Κωνσταντίνου Φλώρου, έδωσε το «παρών» ο Δήμος Χαλκιδέων, με εκπροσώπους τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχους και Προέδρους Νομικών Προσώπων. 
«Το παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου στη Χαλκίδα, ένα σύμβολο τιμής και ιστορικής..... μνήμης, αποτελεί έργο εμβληματικό για τον τόπο μας. Είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες σε όλους, όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή του. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Πρόεδρο κ. Αναστάσιο Λιάσκο, ο οποίος διέθεσε την προσωπική του συλλογή και ήταν ο πρωτεργάτης της ιδέας αυτής.
Η δημιουργία του Πολεμικού Μουσείου θα συμβάλλει στην πολιτιστική κληρονομιά μας, θα αναδείξει την ιστορική συνέχεια και ενότητα και θα αναπτύξει την ευρύτερη περιοχή.
Στον Δήμο Χαλκιδέων είμαστε αρωγοί στη δημιουργία του Μουσείου και του περιβάλλοντος χώρου και είμαστε έτοιμοι να προγραμματίσουμε, από κοινού, δράσεις για την προώθηση της Ιστορίας και του Πολιτισμού.», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων.