Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ευχαριστεί τον Δήμο Χαλκιδέων

Ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμο Χαλκιδέων απέστειλε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, για τη συνεισφορά του σε δράσεις που οργάνωσε στη Χαλκίδα, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Συνάντησης Ενωμοτιών του Κλάδου Οδηγών.
Ακολουθεί η ευχαριστήρια επιστολή:
«Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για τη βοήθεια που προσφέρατε ως Δήμος στον Κλάδο Οδηγών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξασφαλίζοντας τα υλικά μέσα, για να πραγματοποιηθεί η εξόρμηση καθαριότητας στη Σουβάλα και στον λόφο Καράμπαμπα την Κυριακή 23 Απριλίου 2023. Η εξόρμηση αυτή αποτελούσε μέρος του προγράμματος της Πανελλήνιας Συνάντησης Ενωμοτιών που.... οργάνωσε και πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ο Κλάδος Οδηγών στη Χαλκίδα από 21 έως 23 Απριλίου 2023. Στη Συνάντηση αυτή συμμετείχαν περισσότερα από 125 παιδιά ηλικίας 11-14 ετών μαζί με τους ενήλικους εθελοντές μας από όλη την Ελλάδα. 
Με την προσφορά σας συνδράματε σημαντικά στο έργο μας και μας βοηθήσατε να συμπεριλάβουμε στο πλούσιο παιδαγωγικό πρόγραμμα της Συνάντησης και δράσεις που αποσκοπούν στην ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης. Συνολικά το διήμερο στη Χαλκίδα πρόσφερε τη δυνατότητα στα παιδιά να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους, να αποκτήσουν γνώσεις, να δραστηριοποιηθούν σε πρωτότυπα εργαστήρια, να ζήσουν την ομαδική ζωή, να ψυχαγωγηθούν. Συνεισφέρατε στο μοναδικό έργο του Οδηγισμού, ο οποίος συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και των νέων, 
κοριτσιών και αγοριών, ώστε να εξελιχθούν σε υπεύθυνους και συνειδητοποιημένους πολίτες, φορείς δημιουργίας ενός καλύτερου κόσμου.».
«Η στήριξή σας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και καταστάσεις επιφυλακής υπήρξε πολύτιμη. Οι αξίες του προσκοπισμού είναι αυτές που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος στη ζωή του και με αυτές να πορεύεται. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε, υποστηρικτές της αλήθειας, της τιμής, της αλληλεγγύης και της εργατικότητας που πρεσβεύετε.», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.