Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είστε καλά στην υγεία σας. Πάμε για μια νέα προεκλογική περίοδο, αφού 25 Ιουνίου έχουμε πάλι εκλογές και φυσικά όλα ξεκινάνε από το μηδέν. Αυτές οι εκλογές θα διεξαχθούν με νέο εκλογικό νόμο και όχι με απλή αναλογική, αλλά με τον νόμο που δίνει και δώρο 50 έδρες στο πρώτο κόμμα. Κάποιοι είναι πολύ αισιόδοξοι και κάποιων άλλων.....τα μυαλά πήραν αέρα.

- Σε αυτές τις εκλογές οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα ψηφίσουν για να κυβερνηθεί η χώρα και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να το πετύχει αυτό και ο Ελληνικός Λαός θα της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

- Κάποια κόμματα κάνουν όνειρα για να μπούνε στην Βουλή και το ΠΑΣΟΚ θέλει να πιστεύει πως θα περάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτή την ελπίδα την είχε το ΠΑΣΟΚ και το είχαμε γράψει κι εμείς, πριν όμως αρχίσει ο Ανδρουλάκης να παίζει περίεργα. 

- Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαθε μεγάλο στραπάτσο, αλλά δεν τελείωσε. Η άποψή μας είναι πως θα πάει καλύτερα σε αυτές τις εκλογές. Θα μαζέψει τα κομμάτια του και θα επιστρέψουν στον ΣΎΡΙΖΑ οι ψηφοφόροι που ήθελαν να του στείλουν το μήνυμα και να του κόψουν την φόρα που έδινε η Τσαπανίδου. Αυτοί οι ψηφοφόροι που ψήφισαν ότι ναναι, τώρα δεν θα το κάνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει το ποσοστό του έστω και λίγο, αλλά αυτό θα φρενάρει το ΠΑΣΟΚ και δεν θα επιτρέψει να μπούνε κι άλλα κόμματα στην Βουλή.

- Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να θέλουν και να ελπίζουν, αλλά ο Ανδρουλάκης δεν είναι ο πρόεδρος ο οποίος θα σηκώσει ψηλά τον πράσινο ήλιο. Φανταστείτε πως γλεντούσε γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι λίγο πάνω από το 10% και με τέτοια ποσοστά θέλει να ορίσει και πρωθυπουργό. 

- Η Ελλάδα στις 26 Ιουνίου πρέπει να αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση και αυτοδύναμη και έτσι να έχουν και τα δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τον χρόνο για ανασύνταξη και να αρχίσουν από την αρχή.