Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

«Βούλιαξε» η Παραλία από κόσμο στην κεντρική προεκλογική ομιλία της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα- «Πάμε όλοι και όλες μαζί για τη μεγάλη συνέχεια. Για τη μεγάλη νίκη της 8ης Οκτωβρίου»

Έλενα Βάκα: «Σήμερα, εδώ αυτή η λαϊκή πλημμυρίδα δημιουργεί ένα
σαρωτικό παλιρροϊκό κύμα, που συνεχίζει να ταξιδεύει και δυναμώνει μέρα
με την ημέρα»

Παρουσία πλήθους κόσμου έλαβε χώρα την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, η κεντρική
προεκλογική ομιλία της Δημάρχου Χαλκιδέων, εκ νέου υποψήφιας και επικεφαλής του
συνδυασμού «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε» Έλενας Βάκα, στη παραλία της Χαλκίδας.
Με μια δυναμική ομιλία απέναντι σε ένα πλήθος με παλμό και ενθουσιασμό η Έλενα Βάκα έστειλε μήνυμα νίκης στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου.
«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη σημερινή σας παρουσία. Για αυτήν την κοσμοπλημμύρα, εδώ στα ρεύματα του Ευρίπου, που συμπαρασύρει όλους τους δημότες, στο ρεύμα νίκης του Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε. Στο ρεύμα της δικής μας νίκης, της νίκης της αλήθειας, της νίκης της αποτελεσματικότητας, της νίκης του τόπου, της νίκης των πολιτών» είπε στην έναρξη της ομιλίας της η Έλενα Βάκα και παρουσίασε όσα έγιναν την 4ετια που...
πέρασε, αλλά και όλους τους νέους στόχους του συνδυασμού της, παρουσιάζοντας το
πρόγραμμα της επόμενης δημοτικής θητείας.
Κλείνοντας την ομιλία της η Έλενα Βάκα απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης των πολιτών και των πέντε Δημοτικών Ενοτήτων στο πλευρό του συνδυασμού «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε».

Ολόκληρη η ομιλία της Δημάρχου Χαλκιδέων, εκ νέου υποψήφιας και επικεφαλής του
συνδυασμού «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε» Έλενας Βάκα:
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη σημερινή σας παρουσία. Για αυτήν την κοσμοπλημμύρα, εδώ στα ρεύματα του Ευρίπου, που συμπαρασύρει όλους τους δημότες, στο ρεύμα νίκης του Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε. Στο ρεύμα της δικής μας νίκης, της νίκης της αλήθειας, της νίκης της αποτελεσματικότητας, της νίκης του τόπου, της νίκης των πολιτών. Της νίκης της Χαλκίδας, αλλά και της Ανθηδώνας, της Αυλίδας, της Νέας Αρτάκης, του Ληλαντίου και όλων των κοινοτήτων.
Σήμερα, εδώ αυτή η λαϊκή πλημμυρίδα δημιουργεί ένα σαρωτικό παλιρροϊκό κύμα, που
συνεχίζει να ταξιδεύει και δυναμώνει μέρα με την ημέρα.
Το ταξίδι της αλλαγής ξεκίνησε το 2019, εδώ ακριβώς στο ίδιο σημείο. Και σήμερα, 4 χρόνια μετά, όλοι μαζί συνεχίζουμε, και βρισκόμαστε εδώ σοφότεροι, ικανότεροι, ισχυρότεροι.
Σοφότεροι γιατί όλο αυτό το διάστημα των 4 ετών δεν σταματήσαμε να σας ακούμε. Με
ειλικρινή διάθεση και σεβασμό σε κάθε δημότη. Γιατί μάθαμε από τα λάθη μας και τα σωστά μας. Γιατί γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά την ευθύνη και τον τρόπο να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν.
Ικανότεροι γιατί το δυναμικό μας εκτός από τους άξιους συνεργάτες του 2019, εμπλουτίστηκε από πάρα πολλούς συμπολίτες που αποφάσισαν να συμμετέχουν ενεργά στον συνδυασμό μας και στη συνέχεια της αλλαγής που ξεκίνησε τότε. Άνθρωποι από κάθε επαγγελματική τάξη, από διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές διαδρομές, που συναντιόμαστε μαζί για τον κοινό στόχο.
Να ανεβάζουμε τον Δήμο Χαλκιδέων συνεχώς ψηλότερα, για να τον φτάσουμε στη θέση που του αξίζει.
Και ισχυρότεροι γιατί πλέον η δύναμή μας είστε εσείς, οι πολίτες, που αγκαλιάσατε με
ενθουσιασμό αυτή την προσπάθεια. Εσείς που επιβραβεύσατε τις αρχές και τις αξίες μας και γίνατε κοινωνοί του μηνύματός μας για αλλαγή νοοτροπίας και του τρόπου που διοικείται και λειτουργεί ο Δήμος μας.
Συνδημότισσες και συνδημότες
Γνωρίζετε όλοι ότι από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, εργαστήκαμε σκληρά για να πετύχουμε όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Και ναι, σήμερα είμαστε εδώ, σας κοιτάμε στα μάτια και σας παρουσιάζουμε ορατό και μετρήσιμο έργο. Έργο σε κάθε Δημοτική Ενότητα, και στις 14 κοινότητες.
 Υλοποιούμε το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα στην ιστορία του Δήμου Χαλκιδέων. Πετύχαμε πάνω από 55 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτήσεις.
Με μεγάλα έργα υποδομών. Στο ευρύτερο εμπορικό κέντρο, με ολοκλήρωση μελετών,
χρηματοδοτήσεις και υλοποίηση, Δημοτική Αγορά, (απαλλάσσοντας τον Δήμο από τον
δανεισμό), Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου με ανακατασκευή των 16 εμπορικών δρόμων, γύρω από την πλατεία Αγοράς, Ανάπλαση της Λεωφόρου Βενιζέλου. Ολοκλήρωση μελετών χρηματοδότηση και κατασκευή του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας στον Μπαταριά.
Ολοκλήρωση του δρόμου, της ύδρευσης και της αποχέτευσης στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Με έργα πάνω από 7.500.000 ευρώ σε όλα τα σχολεία μας.
Με 33 καινούργιες παιδικές χαρές.
Με καινούργιες πλατείες και κοινόχρηστους χώρους. Οντάθι, 3ο Δημοτικό στο Βασιλικό,
πλατεία, είσοδος του χωριού και 1ο Δημοτικό στο Βαθύ, Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Αρτάκη, στα Μικρά Χάλια στην Δροσιά και αυτές που είναι σε εξέλιξη στους Αγίους Αναργύρους και στην περιοχή Πέτρου και Παύλου. Με τη χρηματοδότηση και δημοπράτηση του Πρότυπου Περιβαλλοντικού Πάρκου Ελευθερίας.
Με καινούργια και ανακαινισμένα γήπεδα ποδοσφαίρου σε Νέα Αρτάκη, Βασιλικό, Κάνηθο, Βούρκο, Δροσιά, με ανακατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου στο Βασιλικό, με νέο ταρτάν στίβου στο στάδιο της Χαλκίδας, με ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού στην Κάνηθο, με ήδη δημοπρατημένο το Γήπεδο στα Φύλλα.
Πετύχαμε 3 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότηση, για δράσεις έξυπνης πόλης, που έχουν να κάνουν με τη βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας, τη διαχείριση περιβαλλοντικών πόρων, την κοινωνική φροντίδα και υγεία, την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, με μητροπολιτικά ασύρματα δίκτυα και κεντρικά συστήματα πληροφόρησης και επίβλεψης.
Εκπονήσαμε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), που συντελεί στη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος μεταφορών, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα και την ασφάλεια όλων των πολιτών και των Ατόμων με Αναπηρία, περιορίζοντας παράλληλα τη ρύπανση του περιβάλλοντος.
Δώσαμε έμφαση στις Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας ιδιαίτερα, παρέχοντας υπηρεσίες σε κάθε δημότη που έχει ανάγκη. Δημιουργήσαμε γραφείο εξυπηρέτησης ΑμεΑ, επεκτείναμε τις δομές ΚΔΑΠ ΜεΑ, προσφέραμε στέγη και εργασία σε νέους και νέα ζευγάρια, βοηθήσαμε αστέγους, 
υλοποιώντας τα προγράμματα ΚΑΛΥΨΗ και Στέγη και Εργασία. Παρείχαμε υπηρεσίες σε περισσότερες από 365 γυναίκες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Επενδύσαμε στον Πολιτισμό. Με την ένταξη στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Χαλκιδέων την αποκατάσταση της ιστορικής Οικίας της οδού Παίδων. Με τη λειτουργία Παραρτημάτων του Δημοτικού Ωδείου σε Κάνηθο και Νέα Αρτάκη και την ενίσχυση της λειτουργίας της Δημοτικής Σχολής Χορού.

Φροντίσαμε τα αδέσποτα, επεκτείνοντας και εκσυγχρονίζοντας το Δημοτικό μας Καταφύγιο, πετυχαίνοντας χρηματοδότηση 371.000 ευρώ. Προσλάβαμε μόνιμο κτηνίατρο και ακολουθούμε πιστά πρόγραμμα στειρώσεων και υιοθεσιών.
Με ευαισθησία στο περιβάλλον, καθώς διαχειριζόμαστε πλέον τα ογκώδη απορρίμματα και κλαδέματα, με αποτέλεσμα να πετύχουμε μείωση των απορριμμάτων που θάβονται, 15.000 τόνων ετησίως.
Προχωρήσαμε πολεοδομικά ζητήματα δεκαετιών, καθώς δημοπρατήσαμε την Πράξη
Εφαρμογής της συνοικίας Η, εκπονούμε το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Χαλκιδέων και τη μελέτη επέκτασης της συνοικίας Α.
Εξοπλίσαμε το Εργοτάξιο του Δήμου μας με 28 καινούρια οχήματα και μηχανήματα.
Ήμασταν στην πρώτη γραμμή, σε κάθε δύσκολη στιγμή, οργανώνοντας την Πολιτική
Προστασία. Και δεν είναι λίγα αυτά που περάσαμε. Πλημμύρες, φωτιές, χιόνια, κορονοϊός, σε κάθε κρίση εκεί, με θάρρος και αποφασιστικότητα. Δώσαμε την πρώτη αποζημίωση στους πλημμυροπαθείς, μόλις τέσσερις μέρες μετά. Μοιράζαμε πάνω από 2.500 γεύματα καθημερινά. Αποκαταστήσαμε τις κατεστραμμένες παραλίες μέσα σε έναν μήνα.
Δουλέψαμε με μέθοδο και αποτελεσματικότητα στην απογραφή, πετυχαίνοντας να φέρουμε τον Δήμο Χαλκιδέων και αριθμητικά ακόμη πιο ψηλά, στη 12η θέση στον πανελλαδικό χάρτη.
Θα μπορούσα να σας πω πολλά περισσότερα. Για ασφαλτοστρώσεις, αναπλάσεις, πεζοδρόμια.
Όμως, όπως σας ανέφερα, το έργο μας είναι ορατό και είναι έργο που εκτείνεται από το κέντρο της Χαλκίδας μέχρι την πιο απομακρυσμένη περιοχή του Δήμου μας.
Είμαι βέβαιη όμως ότι, σήμερα βρίσκεστε εδώ για να ακούσετε ένα συγκροτημένο και
κοστολογημένο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα μεγαλόπνοο, αλλά συγχρόνως ρεαλιστικό, που θα έχει ως αποτέλεσμα, να καταστήσει τον Δήμο μας τον ισχυρότερο αστικό πόλο στον γεωγραφικό χώρο που περικλείεται από τη Στερεά Ελλάδα και την βορειοανατολική Αττική. Με αναπτυξιακό προσανατολισμό την παροχή υπηρεσιών και τον τουρισμό. Ωστόσο, σε ένα ανταγωνιστικό και ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η τουριστική ανάπτυξη του Δήμου προϋποθέτει μια νέα ταυτότητα, ένα ισχυρό brand name που θα θεμελιώνεται στις μοναδικές φυσικές ομορφιές του τόπου μας, και κυρίως στην ιστορία, τον πολιτισμό και το κτιριακό του απόθεμα. Γιατί είναι προφανές ότι αδικούμε τον ίδιο μας το Δήμο και υποβαθμίζουμε το τουριστικό μας προϊόν, όταν περιορίζουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών μόνο στο κυρίως
παραλιακό μέτωπο, αδιαφορώντας για το ιστορικό και πολιτιστικό μας υπόβαθρο που μπορεί να μας καταστήσει προορισμό τεσσάρων εποχών.
Το σχέδιό μας, λοιπόν, αναπτύσσεται σε τρεις βασικούς άξονες:
Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι η ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού μας, των
μνημείων, των κτιρίων και της λαϊκής κληρονομιάς, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές
πόλεις με τουριστικό ενδιαφέρον, που προστατεύουν και αναδεικνύουν κάθε συνοικία.

Ξεχωριστή θέση σε αυτή την ενότητα έχει το ιστορικό κέντρο της Χαλκίδας, η περιοχή της Αγίας Παρασκευής και η γειτονιά του Κάστρου. Ταυτόχρονα, ενεργοποιούμε το πλάνο μας για την ίδρυση του Δημοτικού Θεάτρου Νίκου Σκαλκώτα στο χώρο του πάρκινγκ δίπλα στην Εθνική Τράπεζα και μελετούμε την ανάπλαση και ανάδειξη του παλαιού κοιμητηρίου του Αγίου Ιωάννη. Ολοκληρώσαμε τις μελέτες, κάναμε διαγωνισμό και έχουμε ήδη υπογράψει σύμβαση για την αξιοποίηση της αποθήκης του ΟΣΕ. Δυστυχώς η πυρκαγιά της 3ης Ιουλίου 2022, λίγες μόλις μέρες πριν ξεκινήσει ο εργολάβος το έργο, μας ανάγκασε να επαναυποβάλουμε τις μελέτες, σχεδιάζοντας τις νέες πλέον εργασίες και ολοκληρώνεται η έγκρισή τους για να ξεκινήσει μέσα στο 2023 το έργο.
Ο Δήμος, όμως, δεν είναι μόνο η Χαλκίδα. Αντίστοιχη ανάδειξη προβλέπεται για τους
ιστορικούς και πολιτιστικούς χώρους σε κάθε δημοτική ενότητα. Ενδεικτικά αναφέρω τον αρχαιολογικό χώρο της Αυλίδειας Αρτέμιδας, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το αρχαίο λιμάνι της Ανθηδώνας, επίνειο της ισχυρής πόλης-κράτους της Θήβας. Το Ληλάντιο πεδίο, τον προϊστορικό οικισμό της Ξηρόπολης, τους Δύο Πύργους στο Μύτικα και το Καστέλλι.
Και βέβαια, την ακτινοβολία του μικρασιατικού πολιτισμού των αλησμόνητων πατρίδων, με τα έθιμα και τις παραδόσεις της Νέας Αρτάκης, της Νέας Λαμψάκου, του Παντειχίου και των συνοικιών της Χαλκίδας.
Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει τη σύνδεση του παραλιακού μετώπου με το εμπορικό κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Σκοπός μας είναι η ενίσχυση της εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας, ισόρροπα και για όλες τις γειτονιές, ώστε να διαχέονται τα οφέλη από την τουριστική δυναμική. Γι’ αυτό και παλέψαμε να υλοποιήσουμε τα έργα του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου και της Δημοτικής Αγοράς, ενώ είμαστε έτοιμοι για τη δημοπράτηση της πεζοδρόμησης του υπόλοιπου τμήματος της Αβάντων, μέχρι τη Λεωφόρο Χαϊνά και την ανάπλαση της Λεωφόρου Καραμανλή. Παράλληλα, ενοποιούμε τη φυσιογνωμία της πόλης με επέκταση των πεζοδρομήσεων, με τη δημιουργία δικτύου αστικών ποδηλατοδρόμων και με καλλωπισμούς δημοσίων χώρων.
Βασικός στόχος είναι η αξιοποίηση του τεταρτοκυκλίου της Ευβοϊκής Ακτής για την ανάδειξη του παλιρροϊκού φαινομένου και ανάπλαση του συνόλου των ακτών, σε συνεργασία με τον ΟΛΝΕ, όπως η ανάπλαση των παραλιακών μετώπων της Παραλίας Αυλίδας και της Νέας Λαμψάκου, έχοντας ως πρότυπο τη συνεργασία μας με τον ΟΛΝΕ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην ανάπλαση της παραλίας της Νέας Αρτάκης, που ήδη υλοποιείται. Στοχεύοντας ιδιαίτερα και στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Χαλκίδας, καθώς ήδη εκπονούμε Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, για τη δημιουργία περιπατητικής διαδρομής από τη Λιανή Άμμο μέχρι το Κόκκινο Σπίτι.
Εκτός όμως από την εξωστρέφεια και την προσέλευση ποιοτικού τουρισμού, το μεγαλύτερο βάρος δίνουμε στη βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων, των ευπαθών ομάδων, των νέων.

Για τον σκοπό αυτό, προχωρούμε τις μελέτες για την κατασκευή καινούριων σχολείων. ΕΕΕΕΚ, ΕΠΑΛ, 2ο Νηπιαγωγείο Ξηρόβρυσης, 3ο Νηπιαγωγείο Δροσιάς, Παιδικός σταθμός στο Βαθύ, Βρεφονηπιακός σταθμός και 3ο Νηπιαγωγείο στο Βασιλικό, 4ο Δημοτικό, 2ο και 3ο νηπιαγωγείο στη Νέα Αρτάκη, Νέος Παιδικός σταθμός στην Κάνηθο. Δημιουργούμε τουριστική περιπατητική διαδρομή για ΑμεΑ, στο κέντρο της Χαλκίδας και προωθούμε την δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔ-ΗΦ) ΑμεΑ.
Λειτουργούμε νέα ΚΑΠΗ σε Παραλία Αυλίδας και στη συνοικία Πέτρου και Παύλου.
Εφαρμόζουμε ήδη εγκεκριμένα στη χρηματοδότηση προγράμματα τηλεϊατρικής και
τηλεφροντίδας.
Κατασκευάζουμε Κλειστό Κολυμβητήριο, με ήδη κατατεθειμένη μελέτη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ανακατασκευάζουμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας. Έχουμε έτοιμες μελέτες για την κατασκευή νέων Κλειστών Γυμναστηρίων σε Νέα Αρτάκη και Δροσιά. Εκσυγχρονίζουμε τα γήπεδα σε Άγιο Νικόλαο και Βατώντα.
Δημιουργούμε εφαρμογή υποστήριξης της νέας επιχειρηματικότητας, οργανώνουμε και
λειτουργούμε Co-working Spaces για νέους επιχειρηματίες.
Προτεραιότητά επίσης αποτελεί για εμάς η λύση του ζητήματος της διαχείρισης των
απορριμμάτων μας και η προστασία του περιβάλλοντος. Ήδη έχουμε χρηματοδότηση για 10 γωνιές ανακύκλωσης και 13 πολυκέντρα ανακύκλωσης. Ήδη προμηθευόμαστε 55 ηλεκτρικά ποδήλατα και 5 σταθμούς φόρτισης. Διεκδικούμε δυναμικά τη χρηματοδότηση της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ Χαλκίδας, που θα λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων για τα επόμενα 40 χρόνια. Παράλληλα, έχουμε ήδη καταθέσει στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας και έχει χρηματοδοτηθεί, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η μελέτη αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Χαλκίδας με προαίρεση, όπου θα μπορούν να εναποτεθούν απορρίμματα για τουλάχιστον 1,5 χρόνο. Αποκαθιστούμε τον ΧΥΤΑ, ο οποίος όχι μόνο πλέον
δεν θα κινδυνεύει, αλλά θα γίνει ασφαλής και θα προστατευθεί με αυτόν τον τρόπο το
περιβάλλον.
Προωθούμε με δυναμισμό την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Χαλκίδας, το οποίο διεκδικούμε να περιέλθει όλο στον Δήμο Χαλκιδέων και τη κατασκευή νέων Φυλακών Οικονομικών Εγκλημάτων και νέων κτιρίων Αστυνομικής Διεύθυνσης και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Αυτό είναι το πρόγραμμά μας για το οποίο ήδη δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να
δουλεύουμε ακόμη πιο σκληρά, από τη Δευτέρα.
Aγαπητοί φίλοι
Σήμερα τελειώνει επίσημα η προεκλογική περίοδος. Γνωρίζετε πως όλο αυτό το διάστημα των 4 ετών δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα βασισμένο στο ήθος, την ευγένεια και τη σεμνότητα και οποιαδήποτε προσπάθεια σπίλωσής μας, πέφτει εύκολα στο κενό, καθώς προσκρούσει σε εσάς, σε εσάς που γνωρίζετε ποιος είναι ποιος και στη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει μεταξύ μας όλα αυτά τα χρόνια.
Την Κυριακή στις 8 του Οκτώβρη όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, καλείστε να επιλέξετε τη δημοτική αρχή της επόμενης πενταετίας. Καλείστε να αποφασίσετε αν θα προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και δουλειά ή αν θα χαθεί πολύτιμος χρόνος σε αυτούς που δηλώνουν πως θα καθίσουν την επόμενη των εκλογών να σχεδιάσουν το πρόγραμμά τους. Σε αυτούς που φαντάζονται τα καθήκοντα του Δημάρχου ως έναν αόριστο οραματικό σχεδιασμό, συγχέοντας αρμοδιότητες και υπηρεσίες. Που παρουσιάζουν ως πρόγραμμα εκθέσεις ιδεών,
έργα κυβερνητικά, της Περιφέρειας ή ήδη δρομολογημένα. Σε αυτούς που δεν έχουν να μας παρουσιάσουν έστω ένα έργο, σε καμία στις 14 κοινότητες του Δήμου μας. Σε αυτούς που βλέπουν τη Χαλκίδα μόνο από το παραλιακό της μέτωπο και ονειρεύονται να μπουν στα θαλάσσια ταξί, να πάνε στο γήπεδο που δεν θα φτιάξουν, να δουν τη Χαλκίδα να παίζει στην Α΄Εθνική, στη συνέχεια να πιουν ένα ποτό σε μπαράκι στο Τσιμεντάδικο που ανήκει σε ιδιώτη και στο τέλος να μεταφέρουν τα απορρίμματα τους στον ΧΥΤΑ που θα φτιάξουν στο Ληλάντιο.
Σε αυτούς που δεν έχουν γνώση, ούτε καν ιδέα για τον τρόπο που λειτουργεί η τοπική
αυτοδιοίκηση.
Αγαπητοί μου συμπολίτες
Την Κυριακή στις 8 Οκτωβρίου, σας καλώ να μας εμπιστευτείτε και πάλι. Γιατί εσείς έχετε τη δύναμη. Εμείς το όραμα, το σχέδιο και τον τρόπο.
Φίλες και φίλοι
Στη διαδρομή μου μέχρι σήμερα πέρασα από διάφορες θέσεις. Πάντα όμως είμαι η Έλενα. Η Έλενα που ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδας υλοποίησαμε το έργο της ανάπλασης της Λεωφόρου Μακαρίου, που ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ εργαστήκαμε πολύ για να φέρει η δημοτική αρχή τότε το νερό στην Αυλίδα. Που ως Δήμαρχος στέκομαι μπροστά σας και ζητώ να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου. Πάντα όμως και πάνω από όλα είμαι ο δικός σας άνθρωπος. Κάθε μου ενέργεια, κάθε μου απόφαση, στηρίζεται σε ένα μοναδικό συναίσθημα, στην αγάπη μου για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Ζω και κινούμαι ανάμεσά σας, με σεβασμό για την κάθε μία και τον κάθε έναν σας ξεχωριστά και έτσι θα συνεχίσω, συμπορευόμενη μαζί σας.

Σας ζητώ να εμπιστευτείτε την άξια ομάδα του Συνδυασμού μας «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε».
Για έναν Δήμο που θα συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προοδεύει.

Και την Κυριακή να είμαστε όλοι παρόντες στα εκλογικά τμήματα για να διασφαλίσουμε την περήφανη και θριαμβευτική νίκη μας.
Φίλες και φίλοι,
πάμε λοιπόν όλοι και όλες μαζί, για τη νίκη που έρχεται.
Πάμε όλοι και όλες μαζί για τη μεγάλη συνέχεια.
Για τη μεγάλη νίκη της 8ης Οκτωβρίου.
Για τη νίκη από την πρώτη Κυριακή.
Για τη νίκη της Χαλκίδας, της Νέα Αρτάκης, του Ληλαντίου, της Αυλίδας, της Ανθηδόνας.
Για τη νίκη του Δήμου Χαλκιδέων, τη δική σας νίκη.

Ηλεκτρονική σελίδα https://allazoume2023.gr/
Facebook https://www.facebook.com/allazoume2023.gr/
Instagram https://www.instagram.com/allazoume2023.gr/#