Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

....σφηνάκια

 - Απόψε τα μεσάνυχτα σταματά κάθε προεκλογική δραστηριότητα και πλέον ο κάθε ψηφοφόρος θα είναι στην διαδικασία να αποφασίσει οριστικά για το τι θα ψηφίσει την Κυριακή. Όταν ο ψηφοφόρος ρίξει το φάκελο με το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, να ξέρει πως τίποτα πλέον δεν μπορεί να αλλάξει. Την Κυριακή ψηφίζουμε για Περιφερειάρχη και Περιφερειακό Συμβούλιο, για Δήμαρχο, Δημοτικό και ....Κοινοτικό Συμβούλιο.

- Στα εκλογικά Κέντρα θα βρεθούν και εκλογικοί αντιπρόσωποι των παρατάξεων, οι οποίοι και θα παρακολουθούν την όλη διαδικασία, ώστε να μην γίνουν λάθη και παρατυπίες. Δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς γνωρίζουν το πως πρέπει να λειτουργήσουν, αλλά πιστεύουμε πως έχουν πάρει και λάθος οδηγίες.

- Κανένας εκλογικός αντιπρόσωπος δεν πρέπει να λειτουργεί, υπέρ κάποιου υποψηφίου δημοτικού ή κοινοτικού συμβούλου, αλλά να παρακολουθεί την διαδικασία για λογαριασμό της παράταξης που εκπροσωπεί.

- Ψιλά γράμματα αυτά, αλλά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι δεν πάει καλά με τους εκλογικούς εκπροσώπους και έχουμε παρεξηγήσει τα καθήκοντά τους.