Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Εκνευρισμένος ο Πορτογάλος

«Πήγαμε δύο χρόνια πίσω» είπε ο Σάντος
 για θέλημα Θεού έκανε λόγο ο Παπακώστας
Με τον πιο γλυκό τρόπο έφθασε η Λάρισα σε μια νίκη που αυξάνει τις πιθανότητές της για παραμονή στην κατηγορία. Όπως ήταν λογικό, το κλίμα στις τάξεις των «βυσσινί» ήταν ευχάριστο, με τον Γιάννη Παπακώστα να στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα, λέγοντας ότι «στο σημείο που βρισκόμαστε, μετράει μόνο το αποτέλεσμα και όχι η εμφάνιση». Από την μεριά του ο Σάντος δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του για την ήττα της ομάδας του.
«Είναι μια τεράστια νίκη, διότι για μας μετράει μόνο το αποτέλεσμα. Ημασταν αγχωμένοι, αλλά και παθιασμένοι για να πάρουμε το αποτέλεσμα κι έστω με γκολ στο......
τελευταίο λεπτό, τα καταφέραμε», τόνισε αρχικά ο Παπακώστας και συμπλήρωσε:
«Να μην ξεχνάμε εξάλλου ποια ομάδα αντιμετωπίσαμε. Ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετικούς και ποιοτικούς παίκτες και δεν είναι εύκολο να τον κερδίσεις. Εμείς όμως κάναμε φάσεις για γκολ και απειληθήκαμε για πρώτη φορά, δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου».
Στην γενικότερη ανάλυση του παιχνιδιού, ο Παπακώστας υποστήριξε ότι «περιμέναμε ότι ο ΠΑΟΚ θα γινόταν πιο πιεστικός στο δεύτερο μέρος, ούτως ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι της νίκης, ενώ εμείς είχαμε δύο αναγκαστικές απουσίες, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Μπλαζεκ για ένα χρονικό διάστημα έσφιξε τα δόντια και προσπάθησε.
Μας έλειψε όμως η ταχύτητά του κυρίως στο ανοιχτό παιχνίδι. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου, αφού έκαναν τα πάντα για τη νίκη. Δεν είχαμε την κατοχή της μπάλας, αλλά είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά πλέον πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι». Σε ερώτηση σχετική με το άγχος που έχει η ομάδα του, υποστήριξε ότι «ο Θεός ήθελε να βάλουμε γκολ στη τελευταία φάση και το βάλαμε. Είχα πει ότι το όριο βαθμών για την παραμονή θα ήταν οι 38 βαθμοί, αλλά πλέον έπεσε στους 35-36. Στο σημείο που βρισκόμαστε, μην περιμένετε να παίξουμε την σούπερ μπάλα, αλλά μετράει η αποτελεσματικότητά μας».
Σάντος: Γυρίσαμε δύο χρόνια πίσω
Εκνευρισμένος από την απόδοση της ομάδας του - αλλά και την τρίτη διαδοχική ήττα - εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο Αλκαζάρ, ενώ έχασε τον βαθμό της ισοπαλίας με το γκολ που πέτυχε στο τέλος της κανονικής ροής του αγώνα. «Είναι πισωγύρισμα», είπε ο Πορτογάλος προπονητής.
«Πλέον, πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά, γιατί αυτό που έγινε σήμερα, ήταν πισωγύρισμα, αφού αυτά γινόντουσαν πριν από δύο χρόνια και κατά αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά κινδυνεύουμε να χάσουμε ότι χτίσαμε στα τελευταία δύο χρόνια. Η ομάδα μου δεν έδειξε ότι είναι υπεύθυνη και σήμερα επανήλθαμε σε αγωνιστικές συμπεριφορές που είχαμε πριν από δύο χρόνια», είπε αρχικά ο Πορτογάλος και συμπλήρωσε:
«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες χτυπούμε το καμπανάκι στους παίκτες, διότι δεν έχουμε την φιλοσοφία που θα έπρεπε. Δεν θα μπω σε διαδικασία αναζήτησης δικαιολογιών, γιατί στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα. Η Λάρισα εκμεταλλεύτηκε πολύ καλά αυτά που εμείς δεν κάναμε», συμπλήρωσε. Ο Σάντος παρέμεινε στα ζητήματα φιλοσοφίας και τόνισε ότι «τον τελευταίο καιρό, χάσαμε το αίσθημα ευθύνης που μας διακατείχε, ενώ είχαμε δημιουργεί μία ομάδα με πολύ ρεαλισμό, που είχε συνείδηση των δυνατών και των αδύνατων σημείων της. Στόχος της ομάδας ήταν η νίκη σε κάθε παιχνίδι κι όταν αυτό φαινόταν αδύνατο, τουλάχιστον δεν επέτρεπε στον εαυτό της να χάσει.
»Στο σημερινό παιχνίδι, είδαμε τα προ διετίες δείγματα, όπως κερδίζαμε με 0-3 και χάσαμε με 4-3», είπε και δεν μπήκε σε διαδικασία θεωρητικών συζητήσεων.
«Τι να το κάνω αν ήμασταν καλύτεροι; Αυτή ήταν η παλιά η θεωρία. Παλιά ήμασταν ικανοποιημένοι όταν η ομάδα έπαιζε καλά, αλλά τον ΠΑΟΚ δεν τον έφερε αυτό, στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Δεχτήκαμε ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα κι αυτό προσωπικά δεν το δέχομαι. Το θέμα είναι ποιος κέρδισε.
»Ετσι ήμασταν πριν δύο χρόνια. Σε τρία παιχνίδια έχουμε δεχτεί τα μισά γκολ που έχουμε δεχτεί σε όλο το πρωτάθλημα. Θα έπρεπε να κάνουμε ότι μπορούσαμε για να το αποφύγουμε. Το κάναμε πολύ καλά το προηγούμενο χρονικό διάστημα».
Ρωτήθηκε επίσης για την απόδοση
των παικτών και τόνισε ότι «κάποιοι ποδοσφαιριστές ίσως αυτόν τον καιρό σκέφτονται κάποια άλλα πράγματα, αλλά όποιος θέλει να αναδειχθεί πρωταθλητής, δεν κάνει τέτοια πράγματα. Κάνει αυτά που τον είχαν οδηγήσει στην πολύ κοντινή απόσταση από τον πρωτοπόρο».