Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

«Δεν χάνεται ο τίτλος»

«Λίγο έμεινε ακόμη» 
τόνισε ο Νιόπλιας
Περιχαρής εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα του Περιστερίου ο Νίκος Νιόπλιας. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού απαλαγμένος πλέον από το άγχος, αφού οι «πράσινοι» έχουν αγγίξει την κούπα του πρωταθλητή τόνισε ότι το φετινό πρωτάθλημα δεν χάνεται, ενώ μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του, όχι για τη νίκη επί του Ατρομήτου, αλλά για την αντίδραση που έδειξαν κάθε φορά όταν ερχόταν ένα άσχημο αποτέλεσμα.
«Να συγχαρώ παίκτες μου, όχι τόσο για τη νίκη αλλά για την αντίδραση που είχαν όσο είμαστε μαζί, κάθε φορά που τρώγαμε μια σφαλιάρα. Αντιδρούσαν ως μεγάλοι παίκτες που αξίζει να φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Είχαμε πίεση και.......
ήμασταν λίγο μουδιασμένοι στην αρχή.
»Μετά το γκολ, βρίσκοντας και χώρους, μιας και είμαστε πολύ καλή ομάδα στην κόντρα επίθεση και πήραμε αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα. Ο δρόμος ήταν μακρύς αλλά φτάνουμε στο τέλος. Λίγο έμεινε ακόμη», τόνισε αρχικά ο 45χρονος προπονητής των «πρασίνων».
Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε μετά το 0-1, είπε: «Ηταν πέντε-δέκα λεπτά που γυρίσαμε λίγο πίσω, αλλά σιγά σιγά κάναμε το έργο μας εύκολο. Αυτά τα ματς και για τον Παναθηναϊκό κυρίως που έχει αρκετά χρόνια να πάρει πρωτάθλημα, μεγαλώνει την πίεση όσο φτάνει στο τέλος.
»Αυτό το παιχνίδι ήταν κομβικό. Φανταστείτε να μην είχαμε καλό αποτέλεσμα και να ψάχναμε πλέον για δύο στα δύο. Τώρα πλέον δεν νομίζω ότι μπορεί να χαθεί το πρωτάθλημα. Ήταν καλό για τον Παναθηναϊκό που είχαμε το κύπελλο μεσοβδόμαδα.
»Όταν έχεις κακό αποτέλεσμα, όπως εμείς με τον ολυμπιακό, ψάχνεις γρήγορα να ξεχαστείς. Βγάλαμε στενοχώρια κόντρα στα Γιάννινα, αλλά βάλαμε δύο γκολ σε καίρια σημεία και αν θυμάστε ο κόσμος στο 88' πανηγύρισε. Όλοι ήταν κουμπωμένοι...».
Για
τις αλλαγές που δεν έγιναν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Δεν μπορούμε στην Ελλάδα να ακυρώνουμε τόσο εύκολα παίκτες, παίκτες διεθνείς, για να τους αλλάξεις στο 45'.
»Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, όπως κάνει ο άλλος στην Καβάλα, που βγάζει παίκτες στο 30'... Έτσι και με τον Ολυμπιακό. Καλά έκανε ο Μπάντοβιτς και έβαλε δύο σέντερ φορ. Εμείς θέλαμε να φρεσκάρουμε αλλά δεν προλάβαμε. Μετά το γκολ θα φας και δυο κόντρα επιθέσεις. Έτσι είναι τα πράγματα». Για τον Καραγκούνη, είπε: «Έτσι πρέπει να είναι οι αρχηγοί. Όπως σήμερα. Μόνο έτσι θα παραδειγματιστούν ο Νίνης, ο Λέτο, ο Ρουκάβινα, ο Χριστοδουλόπουλος».
Οταν ρωτήθηκε για το αν εννοεί την εμφάνιση του «Κάρα», επεσήμανε: «Εννοώ να δείχνει ότι εγώ είμαι αρχηγός, εγώ θα σας πάω. Μιλώ για το όταν είχε το επεισόδιο με τον Λέτο. Ηταν αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξεως και θέλω να τον συγχαρώ για να μην το ξεχάσω».
Για το ότι τον κράτησε στον πάγκο μετά από όσα ακούστηκαν μετά το ντέρμπι: «Δεν βγάζουμε την 11άδα βάσει της κριτικής, αλλά βάσει του παιχνιδιού. Και οι δύο, τόσο αυτός, όσο και ο Νίνης, δικαιούνταν τη θέση».
Δώνης: Δίκαια ο Παναθηναϊκός
Ο Γιώργος Δώνης από την πλευρά του στάθηκε στο γεγονός ότι ο Ατρόμητος δεν έκανε καλή εμφάνιση και χαρακτήρησε δίκαιη τη νίκη του Παναθηναϊκού, λέγοντας: «Δεν κάναμε καλή εμφάνιση σήμερα. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός, δεν αντιδράσαμε και δεν ήμασταν απειλητικοί.
»Με αυτή την εικόνα δεν δικαιούμασταν κάτι, νίκησε δίκαια ο Παναθηναϊκός. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ διαφορετικοί στα δύο επόμενα παιχνίδια για να πάρουμε βαθμούς και να τερματίσουμε σε μία αξιοπρεπή θέση. Καλές γιορτές σε όλους, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση».
Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Έγινε καλή δουλειά»
Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε ουσιαστικά τον τίτλο, όμως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στις δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα κράτησε χαμηλούς τόνους. Αυτό συνέβη, είτε επειδή δεν ήξερε το τί έκανε ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ στα δικά τους παιχνίδία, είτε γιατί από τη φύση του ο Βραζιλιάνος άσος είναι πάντα χαμηλών τόνων...
«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη, παίξαμε όπως έπρεπε, σωστά και έγινε μια καλή δουλειά», είπε αρχικά ο Βραζιλιάνος χαφ, που φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο ματς του Περιστερίου και πρόσθεσε:
«Όμως για να είναι πιο σωστό το έργο μας χρειαζόμαστε ακόμα μια νίκη την επόμενη αγωνιστική».
Σισέ: «Το πρώτο πάρτι...»
Ο Τζιμπρίλ Σισέ, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη χαρά του μετά το παιχνίδι, λέγοντας πως: «Αυτό ήταν το πρώτο πάρτι με τον κόσμο μας».
Πιο συγκεκριμένα ο Γάλλος σούπερ σταρ του «τριφυλλιού» τόνισε μετά το τέλος της αναμέτρησης του Περιστερίου: «Αυτό ήταν το πρώτο πάρτι με τον κόσμο μας. Για να πω την αλήθεια, δεν μπορώ να περιμένω να παίξουμε με τον Ηρακλή σε δυο εβδομάδες. Μακάρι να παίζαμε αύριο...».
Στη συνέχεια, ανέφερε: «Όλοι είμαστε χαρούμενοι. Χρειαζόμαστε, πλέον, ένα βαθμό αλλά θα κυνηγήσουμε δυο νίκες στα επόμενα δυο παιχνίδια. Κρατάμε με το ενάμισι χέρι το πρωτάθλημα, όμως θέλουμε τις δυο νίκες, για να βάλουμε την σφραγίδα μας στον τίτλο.
»Έχουμε χρόνο να γιορτάσουμε μαζί με τους οπαδούς μας, που τους πικράναμε στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά θα τους δώσουμε διπλή χαρά με το πρωτάθλημα και το Κύπελλο».
Νεμπεγλέρας: Το παίρνει δίκαια ο ΠΑΟ
Στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός κατακτάει δίκαια το πρωταθλημα, βάσει της συνολικής του εικόνας στάθηκε ο Κώστας Νεμπεγλέρας: «Όποιος βγαίνει πρωταθλητής, παίρνει δίκαια τον τίτλο». Όσο για τον αγώνα, ο μέσος του Ατρομήτου, τόνισε: «Όταν χάνεις με 3-0, λίγα πράγματα μπορείς να πεις, αν και το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε ήταν οφ-σάιντ. Μέχρι τότε δεν είχαμε κινδυνεύσει». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, που ανέφερε:  «Από τη στιγμή που είναι πρώτος και μάλιστα με τέτοια διαφορά, σημαίνει ότι οι υπόλοιποι έχουν κάνει λάθη. Έχει τις περισσότερες νίκες, άρα αυτόματα το κατακτά δίκαια». Σχολιάζοντας τη διαιτησία του Κάκου, είπε: «Δεν μπορώ να μιλήσω, τα είδατε. Εσείς θα κρίνετε αν ήταν οφσάιντ το πρώτο γκολ, αλλά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Το 0-3 είναι βαρύ σκορ και δεν μπορούμε να μιλάμε για διαιτησίες».