Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Σχετικά ψηλά ο υδράργυρος
Με ισχυρούς ανέμους 
και τοπικές βροχές η Μεγάλη Εβδομάδα
Οι ισχυροί άνεμοι στα πελάγη, οι τοπικές βροχές και οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα είναι το κύριο σκηνικό του καιρού την Μεγάλη Εβδομάδα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη
Μ.Δευτέρα προβλέπεται σε όλη τη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ με........
σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια.
Αίθριος θα είναι ο καιρός και την
Μ.Τρίτη, ωστόσο, κατά τόπους τις πρωινές ώρες θα υπάρξει στα ηπειρωτικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν 4-5 μποφόρ και στα πελάγη το απόγευμα 6 με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα δυτικά. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία.
Την
Μ.Τετάρτη θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν 6-7 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 8. Μετά το μεσημέρι στα δυτικά θα πνέουν 4-6 μποφόρ. Σε μικρή περαιτέρω άνοδο η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια.
Τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν την Μ.Πέμπτη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία.
Την
Μ.Παρασκευή θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Βελτίωση αναμένεται στα δυτικά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά στο Αιγαίο και τα 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.