Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Μπαίνει στον Ολυμπιακό ο Κύπριος
Διαφορά στην αποτίμηση της ΠΑΕ, 
αλλά τα βρίσκουν Κόκκαλης-Λαυρεντιάδης
Πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα στον Ολυμπιακό, αλλά οι διαπραγματεύσεις του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι το κυρίαρχο ζήτημα. Τα αποδυτήρια της ομάδας μπορεί να βρίσκονται υπό... διάλυση, ωστόσο ο ισχυρός άνδρας των πειραιωτών έχει ρίξει όλο το βάρος στις συζητήσεις του με τον Κύπριο επιχειρηματία, οι οποίες παρά την διαφορά που παρουσιάζεται στην αποτίμηση της ΠΑΕ, φαίνεται να οδηγείται σε... happy end.
Η κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου είναι απαραίτητη ώστε να εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός την αδειοδότηση για το επόμενο πρωτάθλημα και την συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο Λαυρεντιάδης είναι έτοιμος να την υλοποιήσει.
Ο 38χρονος επιχειρηματίας θα βάλει άμεσα τα 10 εκατομμύρια, που χρειάζονται για ........
καλυφθεί το ποσό των 26 εκ. ευρώ, και θα αυξήσει το ποσοστό του στην ΠΑΕ, φτάνοντας στο 20%. Ενα ποσοστό, που μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να φτάσει μέχρι και το 45% (άλλο τόσο ο Κόκκαλης και 10% ο Ερασιτέχνης), ώστε οι δύο άνδρες να είναι συνιδιοκτήτες και να παίρνουν από κοινού τις αποφάσεις.
Για την ώρα έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις αναφορικά με την αποτίμηση της ΠΑΕ, με τον Κόκκαλη να θεωρεί πως αυτή κυμαίνεται στα 100 εκ. ευρώ και τον Λαυρεντιάδη στα 70 εκ. ευρώ.
Σε αυτό ακριβώς το σημείο εντοπίζεται και η διαφορά, με τις διαπραγματεύσεις να γίνονται, ώστε ο καθένας να εξασφαλίσει το ευνοϊκότερο deal. Η πρωτοβουλία πάντως του 38χρονου επιχειρηματία -με την σύμφωνη γνώμη του Κόκκαλη- στον αγώνα με την Ξάνθη δείχνει πως η εποχή Λαυρεντιάδη στον Ολυμπιακό είναι προ των πυλών.
Το δεξί του χέρι και διευθύνων σύμβουλος της Καραϊσκάκης Α.Ε., Αντώνης Ρογκόπουλος, μπήκε στα αποδυτήρια της ομάδας (μαζί με τον Μιχάλη Κυριακίδη) και γνωστοποίησε στους παίκτες πως ο Λαυρεντιάδης μπαίνει στην ΠΑΕ, ενώ τους ανακοίνωσε και πριμ σε περίπτωση νίκης.
Αν οι δύο άνδρες δεν βρίσκονταν κοντά σε συμφωνία, τότε δεν υπήρχε περίπτωση να μπουν στα αποδυτήρια οι συνεργάτες του Λαυρεντιάδη.
Όσκαρ: Με τέτοιες εμφανίσεις, θα τερματίσουμε τελευταίοι
Χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, ο Όσκαρ μίλησε με την σκληρή γλώσσα της αλήθειας: «Με εμφανίσεις, όπως αυτή με την Ξάνθη, θα τερματίσουμε τελευταίοι στα πλέι οφ», τόνισε ο Ισπανός μέσος, προσθέτοντας πως «όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο καλύτερο για μας».
Αναφερομένος στην ψυχολογία της ομάδας είπε πως «είναι άσχημη μετά την ισοπαλία με την Ξάνθη, όμως πρέπει γρήγορα να επανακάμψουμε. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κούραση, όσο πεσμένη ψυχολογία. Ελπίζω μετά το Πάσχα να είμαστε αυτοί που πρέπει», ενώ συμπλήρωσε:
«Ο κόσμος μας είναι απογοητευμένος και έχει δίκιο. Θα προσπαθήσουμε στα πλέι οφ να τους αφήσουμε μια γλυκιά γεύση από αυτή τη χρονιά, παίρνοντας τη δεύτερη θέση». Ερωτηθείς επίσης, αν ο Ολυμπιακός χάρισε το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό, απάντησε. «Ναι ισχύει αυτό. Αποδείξαμε φέτος στα παιχνίδια μας με τον Παναθηναϊκό ότι είμαστε καλύτεροί τους. Δυστυχώς όμως δεν πήραμε τα ματς με τις μικρότερες ομάδες και χάνουμε τον τίτλο.
»Μπορούμε να πούμε ότι είχαμε καταφέρει να εξαρτώνται όλα από μας και στο τέλος κλοτσήσαμε την ευκαιρία. Ήταν στο χέρι μας, αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε».