Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Κοινωνική Αλληλεγγύη του Δ. Χ.
σε άπορες οικογένειες για τις ημέρες του Πάσχα
    
  Στα πλαίσια εφαρμογής των μέτρων Κοινωνικής Αλληλεγγύης που υλοποιεί ο Δήμος Χαλκιδέων και κατόπιν υπόδειξης των ενοριών της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας, σήμερα μεγάλη Πέμπτη το πρωί (1-4-10) ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θ. Ζεμπίλης, παρουσία της..
υπεύθυνης του  τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, κας. Ψυχογυιού - Μακαρώνα Αναστασίας, διένειμε διατακτικές των 100 € εκάστη, σε 105 άπορες οικογένειες, για αγορές τροφίμων  εν όψει των εορτών του Πάσχα.  
    
  Επιπλέον, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Χαλκιδέων ετοίμασε δέματα αγάπης, τα οποία δόθηκαν σε περισσότερες από 200 οικογένειες και συμπολίτες μας, που βρίσκονται στα όρια της ανέχειας.
      Στο πλαίσιο του σύνθετου έργου του Δ.Χ., ο τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας, έχοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο της δράσης και υπό την επίβλεψη της υπεύθυνης, κας. Ψυχογυιού- Μακαρώνα Αναστασίας, συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

   Σε  αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς άμεση  ήταν η ανταπόκριση εταιρειών τροφίμων και επιχειρηματιών, οι οποίοι προσέφεραν δωρεάν  είδη πρώτης ανάγκης.
   Η διανομή των τροφίμων στους ενδεείς, ξεκίνησε τη Μ. Τετάρτη, στο χώρο του  πρώην ΠΙΚΠΑ, που βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννη. Συγκεκριμένα κάθε οικογένεια έλαβε δέματα που περιείχαν τρόφιμα, αναψυκτικά, μπισκότα, κουλούρια, τσουρέκια, αυγά, κρεατικά, οπωροκηπευτικά, φρούτα κ.ά..

   Τόσο  ο Δήμαρχος όσο και η κυρία  Ψυχογυιού, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς μέσα από το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και με τη βοήθεια των χορηγών μπόρεσαν για μία ακόμα φορά να σταθούν στο πλευρό των οικονομικά αδυνάτων συμπολιτών μας, για μία χαρούμενη Ανάσταση.